Strona 118 z 608 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

nie łatwiej by bylo od razu zrobic "aparat idealny" - z wszystkimi bajerami ktore teraz dawkuje sie nam z aptekarska dokladnoscia a ktory np. po 2 latach by sie zawieszal na amen/ulegał autodestrukcji itp.

skoro i tak w miare regularnie zmieniamy puchy to niech chociaz maja to czego potrzeba od razu.. canon i tak wyszedlby na swoje bo i tak po tym czasie trzebaby kupic nowa

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tyle że polak kombinować umie i myślę, że w okresie dwóch lat wyłączyłby tą autodestrukcję

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tyle że polak kombinować umie i myślę, że w okresie dwóch lat wyłączyłby tą autodestrukcję
    Raczej włączyłby szybszą sąsiadowi
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Mogliby zostawic dostepny 5DI za polowe ceny mkII i nadal by sie sprzedawal dobrze.
    Nie - chcieli się pozbyć starej i drogiej technologii wytwarzania matryc. Takie coś nie miało szans bytu także i dlatego że wytanione 5D zaczęłoby konsumować sprzedaż bardzo rynkowo ważnego dla Canona segmentu jakim jest xxD, że o sensie kupowania następcy litościwie nie wspomnę .

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Amatorzy/entuzjaści mający eL-graty, chcący (od lat) wydać $2k na korpus mogą przejrzeć na oczy i zobaczyć Nikona w innym świetle.
    No póki co dzięki przemyślanej polityce cenowej N migracja jest odwrotna. I niestety mam słabą nadzieję, że D300s to zmieni .

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Raczej włączyłby szybszą sąsiadowi
    O tak to zdecydowanie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Szczerze to ta specyfikacja z CR brzmi zbyt bajkowo...
    19 all cross type AF from current 1D? tylko, że bez tych 26 wspomagających? To trochę bez sensu... Już teraz jest 9pkt ze wspomagaczami, więc czy nie byłby to tak naprawdę krok wstecz(niby więcej punktów, ale bez wspomagania dla szkieł 2.8 wzwyż? trochę dziwne - wolałbym ulepszone 9pkt ze wspomagaczami i z taką precyzją jak w obecnym 1DmkIII)
    7.4 fps i korekcja dla wszystkich szkieł Canona? Ficzer killer! Znaczy no i tak nie dotyczy to użytkowników RAW no chyba, że by też od razu przekształcało RAW(czy to możliwe?) a jak tak to czy procek by podołał zachowując 7.4fps??
    +/- 3EV? w serii xxD? tylko nie rozumiem jak dokładnie chcą 1/6 korekcji dać? podzielą jeszcze czasy naświetlania? Bo przesłon chyba za bardzo nie mogą :-P

naprawdę brzmi dobrze, zbyt dobrze :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    +/- 3EV? w serii xxD? tylko nie rozumiem jak dokładnie chcą 1/6 korekcji dać? podzielą jeszcze czasy naświetlania? Bo przesłon chyba za bardzo nie mogą :-P
    normalnie - korekta na drabince bylaby +/- 3EV a nie jak dotychczas 2EV. bylaby, ale oczywiscie nie bedzie
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Szczerze to ta specyfikacja z CR brzmi zbyt bajkowo...
    19 all cross type AF from current 1D? tylko, że bez tych 26 wspomagających? To trochę bez sensu... Już teraz jest 9pkt ze wspomagaczami, więc czy nie byłby to tak naprawdę krok wstecz(niby więcej punktów, ale bez wspomagania dla szkieł 2.8 wzwyż? trochę dziwne - wolałbym ulepszone 9pkt ze wspomagaczami i z taką precyzją jak w obecnym 1DmkIII)

chyba cos ci sie pokrecilo, seria xxD ma 9 punktow i tylko 9, zadnych wspomagajacych,
    Marki III maja 45 punktów, w tym 19 krzyzowych (wybieralnych) i 26 wspomagajacych (niewybieralnych)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    normalnie - korekta na drabince bylaby +/- 3EV a nie jak dotychczas 2EV. bylaby, ale oczywiscie nie bedzie
    tez w to nie wierze. zbyt oczywiste, zeby Canon laskawie zszedl z piedestalu i dal uzytkownikom normalna mozliwosc pomiaru swiatla...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tez w to nie wierze. zbyt oczywiste, zeby Canon laskawie zszedl z piedestalu i dal uzytkownikom normalna mozliwosc pomiaru swiatla...
    Kto wie... kto wie...?

Na CR jest rumor o 7D. To co ludzie wymyślają to już czysta paranoja. Wedłe tej specyfikacji ma być w kwestiach zasadniczych leszy od 5D mkII
    i ma być to entry level FF - no i oczywiście tańszy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

To wcale nie jest takie nieprawdopodobne. Może o tym świadczyć kilka rzeczy. Znając Nikona i jego ruchy z przeszłości, można się za jakiś czas spodziewać D700x z matrycą z D3x (ew jej tańszą Playstationową wersją, co by zachować różnice)., co daje całkiem zgrabny tandemik FXów. Niestety, jak również znam Nikona, cena pewnie będzie wyraźnie wyższa niż obecne D700.

Canon może uderzyć tam, gdzie Nikonowi odpowiedzieć będzie trudniej. Matryce.

Nowa fabryka i możliwość naświetlenia matrycy o przekątnej 35mm w jednym skoku steppera, plus uruchomienie nieco bardziej masowej produkcji tych matryc obniży koszty jeszcze bardziej. FFy zawsze będą droższe niż aps-c, ale mogą być jeszcze tańsze niż są obecnie.

Do tego dochodzi 1DIV. Nie wiem co szykują, ale wydaje mi się że będą chcieli się zrehabilitować po wtopie z AFem w trójcie i ogólnym łomocie jaki zebrał od D3. A to jest topowa półka, nie ma to tamo. Tu chodzi o prestiż. Dotychczas Canon nie musiał się tu specjalnie wysilać, bo cała seria D2 Nikona okazała się na rynku zawodowców niewypałem. Teraz to się trochę zmieniło, i bardzo dobrze.

D60 -IMHO aps-h nie będzie. Jak napisałem w poprzednim poście, to jest IMHO w dalszej perspektywie martwy format. Wydaje mi się, że prędzej zobaczymy jednak tańsze FF. Choć może się mylę...

Strona 118 z 608 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128168218 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów