Dla tych co potrzebuja szerokiego to aps-h jest niestety malo atrakcyjny.
Gdyby jeszcze sprobowali pogodzic bagnet EF-S z wiekszym lustrem i zachowac kompatybilnosc to owszem.
Dla tych co potrzebuja szerokiego to aps-h jest niestety malo atrakcyjny.
Gdyby jeszcze sprobowali pogodzic bagnet EF-S z wiekszym lustrem i zachowac kompatybilnosc to owszem.
No i następna ploteczka
70-200 f/2.8L IS II już we wrześniu?
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Bo???
W czasach kryzysu moce produkcyjne zmniejszają wszystkie firmy, to, że czekata na 5DII 2 tygodnie świadczy tylko o b. mocnej sytuacji finansowej Canona.
Canon zmniejszył produkcję "cyrklując" Nikon pojechal tak po bandzie , że weź mi dostań w USA Nikorry 35/1.8, 200/2VR, 200-400, 24-70, itd, itp.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ten (nieistniejący) aparat ma rozwalić D300s, dotychczasowa specyfikacja mówi, że tak będzie (cena, 6,4um, aps-h) - jedyną niewiadomą (jak zawsze) jest AF...
Chcesz low budget UWA masz 5D i S12-24.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 29-07-2009 o 19:40 Powód: Automerged Doublepost
the silence is deafening
bo seria xxD to seria amatorska i robienie w niej takiej matrycy kompletnie nie ma sensu z punktu widzenia finansowego, marketingowego i kazdego innego
jaki kit bylby to takiego body? 24-105? czyli bez szekokiego kata? cena zestawu? jakies 9000 zł minimum, tanszy kit? niby jaki?
kto by kupil takie body? posiadacze xxd? co by zrobili z obiektywami EF-S? pewnie sprzedali, ale kto by je kupowal, skoro nagle APS-C znika z rynku?
matryca APS-H sprawdza sie dobrze tylko w reporterce z dlugimi szklami, bo daje bez straty swiatla wieksza ogniskowa ale zarazem stosunkowo rzadko upakowane piksele co jest rownoznaczne z malymi szumami
Wiesz, pracuję dla kilku dużych, korporacyjnych i niektórzy z nich zmniejszają produkcję, a niektórzy nie; to nie jest reguła. Kwestia strategii. A Cwanon coś słabo "cyrkluje", bo dostań w USA 35 L lub 135 L (o 24 L II i np nowych TS'ach z wrodzonej grzeczności nie wspomnę. To, że ja mam tę 24-kę, nie znaczy, że mogę wejść do kiosku i sobie kupić). Ja tam kiszę swojego 5dMk2 (już trzeci egzemplarz) i na ten punkt nie narzekam.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Qrwa , spią czy co?
Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|
5D nie jest dostepny. Jakby chcial rozwalic to moglby dla mnie pojsc w APS-C, mysle ze w szufladzie maja zapas na kolejna rewolucje.
Ale dziura w segmencie jest potezna, majac 40D mysle o 5DII i wszelkie obliczenia wskazuja ze nie warto 40D sprzedawac, za maly procent ceny 5DII, lepiej niech jako backup zostanie.
Mogliby zostawic dostepny 5DI za polowe ceny mkII i nadal by sie sprzedawal dobrze.