Strona 106 z 608 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206606 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    mam wrażenie, że po to zaczynają z aps-h żeby za kilka/kilkanaście lat wycofwać EF-S.
    Jeszcze długo długo nie. Są kraje gdzie ludzi nie stać na cyfrę... i tam sprzedają jeszcze analogi.
    Aps-h ma (w moim domyśle) zmiażdżyć D300s na h-iso detalem, jeśli jeszcze będzie to tylko 12 MPx gapeless to nie mam pytań. Poproszę tylko o chociaż 60/50 ms, działający AF i duży wizjer typu kiosk.

Rynek tak się*zmieni, że napewno niepełna klatka będzie rzadkością
    Odwrotnie, ef-s czeka druga młodość w postaci EVIL. Strategię zwiększania matryc (nawet w kompaktach, plotkarski G-MOS) potwierdza Chuck Westfall.

po co w 60d APSH?
    D300 to bekap D3 i chodzi o to, że Canonowski wcale nie musi być mniejszy a może być tańszy i na ropę
    the silence is deafening

Bywalec Awatar Marcin K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tak z ciekawosci.
    Jakie jest prawdopodobienstwo, ze 60D bedzie mial premiere 26 sierpnia ?
    Marcin Kasiński
    http://itzone.pl

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin k Zobacz posta
    a tak z ciekawosci.
    Jakie jest prawdopodobienstwo, ze 60d bedzie mial premiere 26 sierpnia ?
    Jak bym nie liczył, wychodzi mi 24,3%
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

mam wrażenie, że po to zaczynają z aps-h żeby za kilka/kilkanaście lat wycofwać EF-S. Rynek tak się*zmieni, że napewno niepełna klatka będzie rzadkością, a przynajmniej . Canon chyba chce się przyszykować*do samych szkieł fullframe. bo inaczej - po co w 60d APSH ? przecież 1dIII posiada ją. a użytkownicy wcale z tego zadowoleni nie byli.
    ale to i tak spekulacje, nie wiadomo jakie bedzie 60d ; ]
    Aps-c nie zniknie jeszcze przez dooobrych parę lat, szczególnie w kryzysie, okrutna prawda jest taka że większość ludzi nie potrzebuje FF a spora część z nich chce mało ważących i małych korpusów, aps-h jak rozumiem ma problem "szerokiego kąta" podobny jak apsc-c tylko "odtrobinę mniejszy", problem ten w przypadku aps-c został rozwiązany można kupić 10-22 lub zamiennik, w przypadku aps-h problem ten nie jest rozwiązany i nie wygląda żeby go ktoś chciał rozwiązać, co moim zdanie przesądza że matryce takie mogą być używane w jakieś specjalizowanej i "wysoko pobocznej" linii lustrzanek, a znowu moim zdaniem następcę 50D raczej do pobocznej i specjalizowanej linii zaliczyć się nie da. Ale to mówi rozum, a marketing może podpowiadać coś innego.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    problem ten w przypadku aps-c został rozwiązany można kupić 10-22 lub zamiennik, w przypadku aps-h problem ten nie jest rozwiązany i
    Sigma do FF 12-24 - 12 x 1,3 = ~16mm

Więc jeśli faktycznie pojawi się nowa linia z asp-h to pewnie zobaczymy też systemowy odpowiednik powyższej sigmy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Sigma do FF 12-24 - 12 x 1,3 = ~16mm

Więc jeśli faktycznie pojawi się nowa linia z asp-h to pewnie zobaczymy też systemowy odpowiednik powyższej sigmy.
    Podejrzewam że zobaczymy go bez związku z ewentualnym pojawieniem się lub nie nowego APS-H.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Obecność matrycy APS-H w 60D nie koniecznie oznacza, że szklarnia EF-S pójdzie do kosza. Jeżeli to bedzie ok 15-16mpx na aps-h zawsze istnieje opcja programowego cropa jak w A900 czy D3. Wtedy zostaje ok 11-12mpx na cropie co daje rozsądną ilość mpx. Z drugiej strony nie wiadomo czy to możliwe, ze względu na budowę bagnetu, szkieł EF-s i wielkości lustra. Nie wiem czy nie będzie zawadzać. Jeżeli nie ma problemów mechanicznych to plotka o aps-h w 60D nie jest nierealna. Jeżeli jednak ten problem istnieje to ja osobiście wątpię w takie 60D. Spowoduje to, że zostanie seria xxxxD i xxxD jako półka amatorska i a seria xxD wskoczy na wyższy poziom aparatu pół-profesonalnego czy lepszego amatorskiego - jak kto woli. Blokada ze szkłami EF-s spowoduje, że przesiadka z xxxD i xxxxD będzie oznaczała, zmianę szklarni. szkieł od razu pod FF jest kosztowniejsze i nie daje takiej swobody jak niektóre szkła pod cropa. Wobec czego amator ma mniejszą swobodę ruchów bo mało kto wie co kupić, a nawet jak mu ktoś doradzi to pewno L za pieniądze 2x większe niż aparat. Stworzy się dziwna wewnętrzna przepaść systemowa, przez co ktoś przesiadający się z kompaktów może wybrać bardziej jednolity i zrozumiały dla niego system. Wątpię więc aby canon zrobił takie posunięcie.

To moje osobiste zdanie i oczywiście jak wyjdzie 60D na aps-h z funkcją cropa to będzie bardzo dobry sprzęcior i w takim układzie cena 50D mnie interesować już nie będzie
    Ostatnio edytowane przez Grisha ; 23-07-2009 o 15:23

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Grisha i teoretycznie masz racje... z punktu widzenia naszego... a jak by popatrzyc z drugiej strony... ludziki musza kupowac wtedy szkla pod FF i nie takie taniawe i juz tu sie w ksiegowosci zapalaja dolary w oczkach, plus marketing dziala pelna para, bo to rewolucja i takie fajne i najlepsze i tylko canona i znow leca dutki, wszedzie dutki
    Aparat mam i ja

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

wg mnie aps-c nie zniknie bo dla sporej ilości klientów to krok w przód a nie w tył w stosunku do FF

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

Grisha, jak ktoś się przesiada z kompakta to każdy system jest dla niego niezrozumiały. Stąd potem pytania na tym forum czy M42 pasuje do 5d a 18-55 czy może być budżetową wersją 17-55 na tymże 5d.
    Wg mnie coś się kroi, znaczy się przetasowanie. O jedynkach słychać,że może by szły w FF (ewentulanie szybki crop softowy z jakies 9fps) więc APS-H przenieść o klasę niżej bo to jednak nie będzie 40D z FF jak sobie życzymy ale już jakiś postęp

Strona 106 z 608 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116156206606 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów