Niektórzy naprawdę mają fantazje z tym marzeniami![]()
a ja myłśe że 60Dto
APS-H 16 mln jak szacują w nowej 1DmkIV albo ten sam APS-C 15 mln co jest ale podrasują software.
czułości do ISO 12800... przy czym ISO 6400 nie będzie takie czyste jak w 1D
troszke większy bufor...
7 klatek
AF uważam ze ten sam co jest w 40D/50D
zmienią grip i baterie (żeby sie przypadkiem wierny klient nie wycwanił )
a reszta bez zmian
p.s. a no i plastikowe SD w miejsce CF... zeby nikt tylko nie pomyślał że oba na raz![]()
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Że będzie bateria z 5d mk2 i nowy grip to bardziej niż pewne, zarabiać trzeba...
to ze wyjdzie 60d oraz nowy 1D badz 1Ds zdradzil nam Pan z canon na prezentacji w Gdansku canona 5d mk II. Z chronologi wynika ze bedzie to jednak 1D a 1Ds bedzie koleny w kolejce. No ale zobaczymy co canon wymysli)) jestem ciekawy czy pokaza obiektyw 35L II?? chociaz w tym obiektywie nie ma za bardzo czego poprawiac w przeciwienstwie do 24L I
)
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Co nieco można poprawić - powłoki przeciwodblaskowe, winietę, aberracje chromatyczne(w 24 mk2 bardzo ładnie im to ostatnie wyszło).
Uuuuuu... "pan z Canona" to brzmi dumnie... Czyżby taki chudy artysta? Ten od mnożących się w cudowny sposób krzyżowych AF w 5DII?Otóż to, co powiedział wynika z chronologii wypuszczania aparatów i niczego nowego nie odkrył. A biorąc pod uwagę jego dotychczasowe informacje, to on nawet po premierze u canona nie specjalnie wie, co oni tam dokładnie wypuścili.
Jarek
hehe no doklanie)
ale wiesz moze ona ma tylko informacje przdpremierowe ... i juz nie uaktualnia swojej wiedzy po premierze danego produktu)
ahhh no i podal kolejna inna informacje ze canon jest na etapie konczenia prac na calkowicie nowym rewolcyjnym poprostu the best ukladem af))
zobaczymy co z tego wyjdzie))
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
hmm tylko pytanie : czy te zmiany skusily by Ciebie do zmiany 35L na 35L mkII ??
w 24L te zmiany byly znaczne bo 24L nie byla udana konstukcja - bylo co porawiacnatomiast zmiany w 35L hmm raczej beda widoczne tylo w testach...
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez sirgerwazy ; 18-07-2009 o 12:48 Powód: Automerged Doublepost
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com
Zależy jak leży. Jak poprawią to co wypunktował wojkij (z naciskiem na CA) i cena nie będzie równo x2 to ja bym się skusił. Z tym, że nie mam mkI, ale to też wynika z faktu że mogę się wstrzymać kilka miesięcy i obserwuje czy przypadkiem nie pojawi się ta II...Chociaż mam wrażenie, że i w obecnym 35L bym się zakochał ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jakby przenieśli obecny układ AF z jedynek to niższych półek to chyba nikt by nie płakał, bo tak naprawdę co można zarzucić obecnemu AF?
Swoją drogą to wolałbym, żeby skupili się na poprawie kontroli jakości, coby skończyć z tymi żenującymi FF/BF...
Ostatnio edytowane przez allxages ; 18-07-2009 o 15:34 Powód: Automerged Doublepost