Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: 800mm do EOS'a by Juza

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie przesadzajmy. Jakiś sens jest, ja np. nie mam możliwości porównania tych obiektywów, a mam dość specyficzne potrzeby właśnie w kierunku zastosowania Extenderów.

Co do autora, to cenię go jako fotografa, niestety od strony technicznej (nie zdjęć) jest dość cienki i często wypisuje bzdury, więc trzeba zachować do tego pewien dystans.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A 300/2.8 IS to rzeczywiście absolutnie niezwykły obiektyw, zdecydowanie najlepszy z tego co miałem w ręku (fakt, że niewiele miałem...).
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 07-10-2008 o 15:16 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W sumie to porównanie takie trochę "truistyczne" . Wyszło to co było do przewidzenia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W sumie to porównanie takie trochę "truistyczne" . Wyszło to co było do przewidzenia.
    Albo, co gorsza, wyszło to co miało wyjść
    Trudno raczej się spodziewać, żeby 800-tka cieszyła się dużym wzięciem... Trochę marketingu się przyda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Co do autora, to cenię go jako fotografa, niestety od strony technicznej (nie zdjęć) jest dość cienki i często wypisuje bzdury, więc trzeba zachować do tego pewien dystans.
    Witam,

A możesz podać jakiś przykład na błędy Juzy?
    Mi się jego opinie wydają dosyć sensowne i praktyczne, często się nimi sugerowałem przy robieniu zdjęć jak i zakupach.
    Chętnie bym usłyszał Twoje zarzuty - może mi się przydadzą na przyszłość...

Pozdrawiam
    PM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmc Zobacz posta
    Mi się jego opinie wydają dosyć sensowne i praktyczne, często się nimi sugerowałem przy robieniu zdjęć jak i zakupach.
    Tego mu nie odmawiam, bo inaczej nie byłby w stanie robić takich zdjęć jak robi
    Może rzeczywiście wyraziłem się zbyt kategorycznie, niemniej jak trafię na wypowiedzi z forum, to przytoczę.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Part 2 From 200 to 600

http://www.juzaphoto.com/eng/article...00-400-600.htm

300 IS - wiadomo, 300x2 = 600, f/8 ->
    Wszyscy mówią, że 200/2 daleko w tyle zostawia 200/1.8 a tymczasem na obrazkach z 1.8 gillette ->part 2

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów