Witajcie,
mam pytanie do posiadaczy Canona 40D, a właściwie jego ładowarki (CB-5L).
Jest ona wyposażona w jedną czerwoną lampkę... jak powinna się ona zachowywać po całkowitym naładowaniu baterii (powinna się palić czy być zgaszona)?
pozdrawiam,
s.
Witajcie,
mam pytanie do posiadaczy Canona 40D, a właściwie jego ładowarki (CB-5L).
Jest ona wyposażona w jedną czerwoną lampkę... jak powinna się ona zachowywać po całkowitym naładowaniu baterii (powinna się palić czy być zgaszona)?
pozdrawiam,
s.
Powinna się palić.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
A czy bateria może "psuć" ładowarkę (sprzęt nowy)?!
Po pierwszym ładowaniu zastałem diodę wyłączoną (po czasie około 1h), gdy bateria się rozładowała i chciałem ładować drugi raz ładowarka nie działała. Teraz mam nową ładowarkę i aż się boję sprawdzać...
Tego nie wiem, raczej stawiałbym na jakąś wadę samej ładowarki, która spowodowała jej uszkodzenie (coś się przegrzało), ale to tylko moje domysły. Rozumiem, że z aparatem wszystko ok po uzywaniu z tą baterią?
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Tak jest, baterię naładowałem w innej ładowarce i wszystko działa. Zobaczymy czy z moją nowa ładowarką pójdzie dobrze.