Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Ładowarka do Canona 40D (CB-5L)

Mieszany widok

sebstshi
    Guest

Domyślnie Ładowarka do Canona 40D (CB-5L)

Witajcie,
    mam pytanie do posiadaczy Canona 40D, a właściwie jego ładowarki (CB-5L).
    Jest ona wyposażona w jedną czerwoną lampkę... jak powinna się ona zachowywać po całkowitym naładowaniu baterii (powinna się palić czy być zgaszona)?

pozdrawiam,
    s.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Powinna się palić.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

sebstshi
    Guest

Domyślnie

A czy bateria może "psuć" ładowarkę (sprzęt nowy)?!

Po pierwszym ładowaniu zastałem diodę wyłączoną (po czasie około 1h), gdy bateria się rozładowała i chciałem ładować drugi raz ładowarka nie działała. Teraz mam nową ładowarkę i aż się boję sprawdzać...

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Tego nie wiem, raczej stawiałbym na jakąś wadę samej ładowarki, która spowodowała jej uszkodzenie (coś się przegrzało), ale to tylko moje domysły. Rozumiem, że z aparatem wszystko ok po uzywaniu z tą baterią?
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

sebstshi
    Guest

Domyślnie

Tak jest, baterię naładowałem w innej ładowarce i wszystko działa. Zobaczymy czy z moją nowa ładowarką pójdzie dobrze.

Uprawnienia umieszczania postów