I co ja początkujący forumowicz mogę powiedzieć po tym wyczerpującym temat poście Pana Sergiusza?
Ja nie będę się czepiał ułożenia ciała. Moim zdaniem bardzo dobre zdjęcie może być zdyskwalifikowane przez drobne detale i tak:
1. Coś przypominającego naklejkę na szybie, napisy pomazane palcem również na szybach, ucięta dłoń Panny młodej. Gdyby nie te kilka błędów uznałbym to zdjęcie za bardzo dobre.
2. Na tym zdjęciu przeszkadza mi drzewo i ta gałązka. Miałeś fajne tło, ten pałacyk całkiem zacnie się prezentuje.
3.Ładne zdjęcie chociaż w odróżnieniu od poprzednich trochę nudne tło. Nie wiem czy powinienem się czepiać takiego detalu ale czy ten kawałek sukni wychodzące z prawej strony kadru jest potrzebny? Czy nie lepiej by było jak by wyłaził z dołu?

Nie bierz moich uwag za bardzo do siebie. Jestem bardzo początkującym fotoamatorem. To co piszę to tylko moje uwagi poparte odrobiną moich spostrzeżeń.

Napisałeś że to twoja pierwsza sesja w terenie więc może drobne błędy które popełniłeś wynikały ze znalezienia się w nietypowej sytuacji Następnym razem pewnie będzie już rewelacyjnie.

Pozdrawiam i życzę dobrego światła.