Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: 5D czy szkła?

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez etheriel Zobacz posta
    Witam

Stare 5D ze swoją ceną zaczyna być kuszące, więc zaczął chodzić mi po głowie pomysł zakupu pozbycia się pieniędzy z drugiej strony za tę cenę dostanę nawet kilka niezłych obiektywów [z FFem wtedy musiałbym czekać aż 5DII zejdzie do podobnej ceny], bo aktualnie z EFów mam tylko 50/1.8 i 28-105/3.5-4.5 II. Jeśli chodzi o 5D to mam na oku nawet konkretną ofertę body+grip+2 aku+2x extreme III 1gb z przebiegiem 30 tys za 3700. Warto, nie warto?

Poradźcie, bo mam mętlik w głowie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Zdecydowanie szkła - przecież do 5d też trzeba coś podpiąć. Trochę szkoda męczyć się 5d+50/1.8...

Normalnie zgodziłbym się z Tomkiem - tylko że nie mamy pełnej informacji czy do tego cropa (bo tak zakładam) ma jakieś dobre efsy?
    jeśli ma kasę na 5d 'zwykłe' ;-) to może sprzedajac aktualne body i szkło efs i dokupić jedno szkło pod FF (17-40 za ~1900pln)

jeśli chce mieć FF dslr to teraz jest właściwy moment - szybciej nazbiera dodatkową kasę na elke niż dobije do ceny 5d 'niezwykłej'
    Ostatnio edytowane przez pst ; 06-10-2008 o 20:00
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Uprawnienia umieszczania postów