Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: 5D czy szkła?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja zdecydowanie polecam dobre szkło, oczywiście body - matryca jaka w nim jest ma znaczenie, ale w większej mierze to właśnie szkło wpływa na jakość fotografii.
    Ja bym kupił np 30,40D (które obecnie można kupić w bardzo dobrej cenie) + skałkę 85mm 1.8, choć jeśli chodzi o dobre szkła to jest w czym wybierać
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie chcę się czepiać kłopotów z arytmetyką u kolegi ale 5% w stosunku do 15% udziału sprzętowego to tylko 1/3 albo aż 1/3. Jak kto woli.
    Januszu, nie zmienia to faktu, że w cytowanym przeze mnie poście szkła postawiłeś wyżej od puszki.
    Pozostałe, chociaż bardziej na miejscu jest tutaj słowo "pierwsze", 2/3 udziału sprzętowego to właśnie szkła :-)
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie

w normalnej sytuacji trzeba rozwijać szklarnie
    ale skoro planuje sie przesiąść na FF to po zniknięciu 5d będzie mu brakować kasy zeby zakupić 5dmkII - argument o uzywanym 5d do mnie nie trafia; puszki bym nie kupił uzywanej; szkło tak

szkła do FF ma - na pewno bedzie sie z nimi mniej męczył n a 5d niż zakupując kolejny obiektyw ef do cropa i męcząc sie z ciulatym zakresem @crop

wtedy wizja FF odejdzie na kolejne dwa lata bo:
    - cena 5dmkII szybko nie spadnie do obecnego poziomu 5d
    - wydał by kase na szkło ef ktore teraz doradzacie
    Ostatnio edytowane przez pst ; 07-10-2008 o 22:48
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów