Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4323

Wątek: [KRAKÓW] Ogólnokrakowski wątek plenerowy

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

70-200 f/4L IS na pewno pozostanie u mnie na dłużej. Jedno z moich ulubionych szkieł, solidnie wykonany. Polecam, pod warunkiem że wystarczy Ci światło 4. Wersja IS kosztuje więcej niż 500 zł dopłaty. W tym zakresie ogniskowych stabilizacja dużo pomaga, działa skutecznie.
    85 do cropa trochę za wąski. Moim zdaniem 50 będzie lepszym rozwiązaniem. Poczytaj wątki w dziale obiektywy.
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Coś już napisał Awatar WhiteWolf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przepraszam rozpędziłem się Miałem na myśli Canona EF 70-200 mm f/4L USM. W chwili obecnej można go kupić na alledrogo za 2 tys + przesyłka - no chyba że odbiór osobisty. Właśnie tak sądziłem, że "85" będzie zbyt wąska. "50" niby bardziej uniwersalna ale....sam już nie wiem co myśleć. Miałem to cudo przez chwile i naprawde zrobiła na mnie ogromnie pozytywne wrażenie. Jeszcze co do "50". Naprawde poczytałem już chyba wszystko co możliwe. Obawiam sie jednak, że na początek przygody z fotografią stałka może nie być dobrym wyborem. Dlatego też jakiś zoom biorę pod uwagę. A że nie ma sensu kupować takowego za 700 zł to patrzę troszke do przodu. Bardzo podoba mi sie fotografia portretowa i stąd pomysły z 85 i 50. Jednak możliwości jakie daje zoom też dają sporo do myślenia. Właśnie patrzę ile kosztuje wersja ze stabilizacją..... 4 tys... Jasny Antoś Toż to drugie tyle. Jak już to napewno kupię tą bez stabilizacji + statyw i będzie dobrze tylko uciążliwie
    Canon 50D i sporo chęci...

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WhiteWolf Zobacz posta
    Przepraszam rozpędziłem się Miałem na myśli Canona EF 70-200 mm f/4L USM. W chwili obecnej można go kupić na [...ciach...]
    Wstrzymaj konie, jeszcze nie macałeś mojej 70-200 F/2.8 IS
    Jeden taki co macał już kupił a też miał dylemat.
    Więc do zobaczenia na następnym spocie.
    Canon 50D + dodatki

Coś już napisał Awatar WhiteWolf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dobra będę zgadywał :

Sigma 70-200 mm F/2.8 APO EX DG HSM MACRO II

czy

Sigma 70-200 2.8 APO EX DG HSM II

Jeśli mam być szczery to nie bardzo wiem czym one się różnią poza ceną Pierwsza ok 2100 a druga ok 3600....
    Yoshitaka to któa masz ?
    Canon 50D i sporo chęci...

Coś już napisał Awatar ep09gregory
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WhiteWolf Zobacz posta
    Przepraszam rozpędziłem się Miałem na myśli Canona EF 70-200 mm f/4L USM. W chwili obecnej można go kupić na alledrogo za 2 tys + przesyłka - no chyba że odbiór osobisty. Właśnie tak sądziłem, że "85" będzie zbyt wąska. "50" niby bardziej uniwersalna ale....sam już nie wiem co myśleć. Miałem to cudo przez chwile i naprawde zrobiła na mnie ogromnie pozytywne wrażenie. Jeszcze co do "50". Naprawde poczytałem już chyba wszystko co możliwe. Obawiam sie jednak, że na początek przygody z fotografią stałka może nie być dobrym wyborem. Dlatego też jakiś zoom biorę pod uwagę. A że nie ma sensu kupować takowego za 700 zł to patrzę troszke do przodu. Bardzo podoba mi sie fotografia portretowa i stąd pomysły z 85 i 50. Jednak możliwości jakie daje zoom też dają sporo do myślenia. Właśnie patrzę ile kosztuje wersja ze stabilizacją..... 4 tys... Jasny Antoś Toż to drugie tyle. Jak już to napewno kupię tą bez stabilizacji + statyw i będzie dobrze tylko uciążliwie
    Jesli cie intersuje to posiadam 70-200 f4 L bez stabilizacji przyjadz na ktorys plener to sobie porównasz obie wersje :rolleyes:
    Canonik 50D +24-105 L+70-200 L F4+430 EXII

Uprawnienia umieszczania postów