To ja, Mateusz, miło mi, to ja jestem z KSAFu. W czym mogę pomóc?
Moje zdjęcia:
http://picasaweb.google.com/kr.mateu...at=directlink#
Pochwały, komentarze, krytyka i opie*rzanie mile widziane.
To ja, Mateusz, miło mi, to ja jestem z KSAFu. W czym mogę pomóc?
Moje zdjęcia:
http://picasaweb.google.com/kr.mateu...at=directlink#
Pochwały, komentarze, krytyka i opie*rzanie mile widziane.
Ostatnio edytowane przez MatthewK ; 28-12-2009 o 20:06
Napiszę całkowicie szczerze. Nie podobają mi się zarówno od strony artystycznej (kompozycja, światło), jak i technicznej. Zabrałeś się za niełatwy temat dekoracji świątecznych. W każdym razie warto próbować dalej.
To co mogę Ci poradzić to lekturę poradnika foto, na początek rozdział kompozycja i ustawianie ostrości, w następnej kolejności kurs fotograficzny, porządny statyw i obiektyw stałoogniskowy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jestem za wrzucaniem zdjęć do wątku, łatwiej się wtedy do nich odnieść. Podoba mi się zdjęcie koleżanki oświetlone światłem świecy (światło zastane, bez lampy).
Ostatnio edytowane przez Robert Dy ; 28-12-2009 o 20:47 Powód: Automerged Doublepost
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
dzieki za szczerosc. ucze sie wiec chcialbym wiedziec co robie nie tak jakby wypadalo. osobiscie tez srednio jestem zadowolony aczkolwiek jestem dumny z zdjecia 8. dobrze doswietlone i sa szczegoly, owszem nie widac calego napisu (brak ostatniej litery) ale tak mi się uwidzial kadr ze taki bedzie ladny. co do zdjecia 10 ( tu do kolegi piezaka) na tym zdjeciu swiatlo reflektora oswietla niektore gałązki ktore sprawiaja wrazenie rozgrzanych do bialosci. ot cala moja filozofiaco do obiektywu, w styczniu/lutym nabędę C50mm 1.8. poradnik? mam fajna ksiazke o fotografii, lecz dopiero zaczalem czytac. wczorajsze focenie bylo dla mnie sprawdzianem co zapamietalem z pierwszych 2 rozdziałów xD. na statyw przyjdzie czas. ten kawalek drutu ktory uzywam jako statywu, jest tylko po to zeby nie robic zdjec 'z reki' przy czasie naswietlania 5 sekund...
Ostatnio edytowane przez bugster44 ; 28-12-2009 o 20:54
EOS 350D + Canon 18-55mm 3.5-5.6 IS + chiński statyw + własnej roboty wężyk spustowy z blokadą + charyzma
Aha zapomniałem dodać że najlepszą nauką są wspólne plenery![]()
W każdym razie mogę Ci pożyczyć statyw przy następnym spotkaniu.
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
wiem wiem. dlatego zaluje zesmy sie wymineli. nastepnym razem bedzie lepiej.
EOS 350D + Canon 18-55mm 3.5-5.6 IS + chiński statyw + własnej roboty wężyk spustowy z blokadą + charyzma
bugster44, generalnie masz trochę bałaganu w kadrze. 1 trochę za szeroko, niepotrzebne rusztowania. Na 2 ostrość poszła na choinkę i nie wiadomo czy chciałeś pokazać kamienice na Rynku tylko muzycy weszli w kadr, czy raczej muzyków. Ale wtedy są źle skadrowani. Dekoracje nad ulicami może być, chociaż 7 trochę za bardzo do góry, na 10 przeszkadza drogowskaz w PD.
piezak, trochę mało tych zdjęćna 6 przeszkadzają mi barierki i ogrodzenie.
MatthewK ze zdjęć portretowych najbardziej podoba mi się to przy zastanym oświetleniu, sama świeczka. Fajnie wyszły łabędzie. Na 16 nie ma piezaka, gdzieś się schował600 + TC2x w lokalu
Na 19 widać że trochę małe to studio.
orange 4 fajna, 1 i 2 też niezłe.
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
30 SEKUND!!PawełB a Twoja produkcja? Orange 4 mi podeszła z Twoich.Lubie takie "wybierające" stojących ludzi wokół zabieganych.
piezak spokojnie. Wypadły mi inne problemy ale coś będzie. Postaram się jeszcze w tym roku![]()
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2