znowu mogę tylko pozazdrościć pleneru, ładne zdjęcia![]()
znowu mogę tylko pozazdrościć pleneru, ładne zdjęcia![]()
Szkoda, że tak mało na zdjęciach Lipnicy
J.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Robert: jak dla mnie 2,7,13,14 i rewelacyjna 10
Ela: nie widzę Twoich zdjęć...
Ela: 2 i 11 rewelacyjne dla mnie![]()
Ostatnio edytowane przez madallenka ; 18-04-2011 o 20:57 Powód: Automerged Doublepost
"I love You Cię" Lisku...
Galeria
Magda, dawno nie było Twoich zdjęć na forum – fajne 1, 4, 5, 6, 9 (najbardziej mi się podoba) i 12.
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Ostatnio edytowane przez gervee ; 19-04-2011 o 21:26 Powód: Automerged Doublepost
Fajny plener, widać, że mieliście ładną pogodę.
Ela - od 9 fotki w dół super :-D
Robert 13 i 14 mają swój klimat
Elu, Twój aniołek (wiem, że je lubisz) jest milutki![]()
Ostatnio edytowane przez Oliwka ; 19-04-2011 o 23:05 Powód: Automerged Doublepost
oliwka
madallenka: mnie najbardziej podobają się - 3,4,5,12,13 i 15
"Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć."
A ja powroce do tematu Pragi... dośc mam siedzenia w domu. Mam jakiegoś paskudnego doła, myslę o spakowaniu walizki torby z aparatem i wyrwać sie na chwile do sąsiadów... Jako,że temat był poruszany na którymś ze spotkań CB, czy są osoby chętne na wyjazd ?
Z mojej strony chciałbym zaliczyć ponownie Prage z punktu fotograficznego, a hostel mialby posluzyc tylko jako miejsce do wieczornej pogaduchy i spania... Plenery poranne jak nie ma dzikich tłumów itd itd.
Ceskie Drahy są bardzo przyjazne, bilety grupowe nie zabijają ceną, można fajnie spędzić czas..
Jesli chodzi o termin - pewnie poczatek maja to dzikie tlumy dlugiego weekndu.. ale zaraz nastepny po juz pewnie bylby ok. Kwestia znalezienia polaczen pociagiem i noclegów... (mam kilka takich w ktorych spałem, ceny - mysle ze przystępne na nasze kieszenie)
Chcialbym tylko, zebysmy sie zmobilizowali... i jeśli jedziemy, zeby nie bylo tak ze moze tak moze nie a w dniu wyjazdu okaze sie ze 90% deklarowanych nie stawi się...wiąże sie to z rezerwacją hotelu i innych takich....
Ostatecznie w koncu mozna pojechac samemu ale.. wiem, że jest tu grupa zżytych osób z ktorymi miło się przebywa na plenerach wiec.. dlaczego nie?
Oczywiscie, mozna tez zamiast do pragi pojechac chocby na morawy... ale to juz wtedy wiaze się z transportem samochodowym... Po Pradze mozna i piechota i autobusem i czym się tam da... na morawach - piekne poranne plenery wymagaja niestety poruszania sie na 4 kółkach.
Jeśli chodzi o bilety pociągowe - no cóż.. naszym przewoznikom daleko do czeskich sąsiadów... warunek taki , ze w naszym przypadku kupujemy bilet w Czeskim Cieszynie....
Zniżka grupowa (Sleva pro skupiny)
Jedna z najciekawszych, a przy tym najprostszych zniżek ČD. Jedynym warunkiem przyznania zniżki jest ilość razem podróżujących osób - minimalnie 2, maksymalnie 30 osób (w momencie gdy osób będzie więcej, np. 40, będą oni odprawieni jako 2 grupy). Nie są potrzebne żadne dodatkowe dokumenty.
Wielkość zniżki wynosi 25% dla pierwszych dwóch osób i 50% dla trzeciej i każdej kolejnej. Przy zakupie biletu grupowego powrotnego zniżka jest jeszcze większa, liczona jest bowiem nie od taryfy podstawowej, a od biletu ze zniżką powrotną.
Oczywiscie nie musze dodawac , ze takie bilety obowiazuja w pociagach pospiesznych , osobowych czy express.... wyjątek to pociągi Pendolino.
Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 20-04-2011 o 13:23 Powód: Automerged Doublepost
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Ja jestem zdecydowany na wyjazd do Pragi w czerwcu. W maju mam zajęty każdy weekend. Obecnie Złota Uliczka jest w remoncie. Ma być otwarta 1.06. Proponuję termin:
10-12.06 lub 15-17.06 na wyjazd?
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Złota uliczka od ponad roku w remoncie..Czy jest ktos chetny jechac jeszcze w maju? (w sumie 2 razy tez mozna jechac
Robert czy Ty też rozważasz pociag czy raczej swoje auto?
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje