Strona 280 z 433 PierwszyPierwszy ... 180230270278279280281282290330380 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 791 do 2 800 z 4323

Wątek: [KRAKÓW] Ogólnokrakowski wątek plenerowy

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Szybko go zmienisz na cos solidniejszego z normalną głowicą.

Co do poniedziałku to jeszcze nie wiem czy sie pojawię, ale tak czy inaczej, wybieram się we wtorek, ok 15:30 pofocić kamieniczki na starym mieście. Jakby ktoś był chętny to zapraszam.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Domyślnie

ja tam idę bez statywu, będzie dużo światełek... i ISO szumiące

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WhiteWolf Zobacz posta
    Kupiłem taki statyw :

Statyw 199cm TR-580AN

Ma go znajomy i wydaje mi się bardzo solidny. Kosztował mnie 75 zł + 12 zł przesyła. Niestety jeszcze nie doszedł
    To jest dobre: Maksymalny udźwig - 20 kg(przy złożonych nogach) A przy rozłożonych

IMHO wywaliłeś kasę w błoto, bo co tanie to drogie.
    Już kiedyś oglądaliśmy na spocie jak taki wynalazek poleciał na glebę z 50D.
    Jakiegoś Velbona trzeba było kupić (jedynie cena x3).
    Canon 50D + dodatki

Coś już napisał Awatar WhiteWolf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Przy rozłożonych nogach powinien utrzymać aparat i powieszoną torbę Narazie musi mi to wystarczyć. Finansowo nie stać mnie na zakup aparatu i całego osprzętu w jednej chwili. Niestety. Przyjdzie czas że zmienie statyw, dokupię lampe i całą resztę. Pojawie się wiec w poniedziałek skoro Nessuno będzie bez statywu - to będe miał okazję dużo się nauczyć
    Canon 50D i sporo chęci...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

A będziesz miał kasę na wymianę aparatu jak Ci glebnie razem ze statywem? Juz widzieliśmy na którymś plenerze. Na szczęście w tamronie 17-50/2.8 poszła tylko osłona i jej mocowanie. Szczęście że była założona. Ja już się nauczyłem że jak ktoś chce coś taniego i dobrego to najpierw kupuje tanie a potem dobre...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu Awatar madallenka
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hoho, plenerek w czasie kiedy wreszcie mogę iść.. Z chęcią się pojawię w poniedziałkowy wieczór. Kto idzie? Robert proponował 21:30...

1. Robert Dy
    2. nessuno
    3. WhiteWolf
    4. madallenka
    5. canis??

Ktoś jeszcze?
    "I love You Cię" Lisku...
    Galeria

Coś już napisał Awatar WhiteWolf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

canis_lupus to powiedz/napisz prosze jaki statyw mógłbyś mi polecić ? Znajdzie się coś godnego uwagi do powiedzmy 200 zł ? I jeszcze jedno - używa ktoś filtra polaryzacyjnego ? Zastanawiam się nad zakupem takiego - tym bardziej, że zbliża się zima i słonko będzie ostro raziło po oczkach. Wiem, że nie warto kupować takich za 50 zł. Widziałem też test filtrów gdzie różnice w stosunku cena/jakość między pierwszymi 5 miejscami są kolosalne.
    Canon 50D i sporo chęci...

Domyślnie

1. Robert Dy
    2. nessuno
    3. WhiteWolf
    4. madallenka
    5. canis??
    6.Elisabeth

Miasto
    Kraków

Domyślnie

canis, canis, skoro żona idzie...

1. Robert Dy
    2. nessuno
    3. WhiteWolf
    4. madallenka
    5. canis_lupus
    6. Elisabeth

WhiteWolf: do 300zł kupisz Velbona Sherpę. Raczej nic lepszego w tej klasie cenowej nie znajdziesz. Ale ja mogę sie nie znać. A niektórzy i na Sherpę narzekają.
    Galeria ,
    Druga galeria,

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam po długiej przerwie. Jak dobrze pójdzie, uda mi się z wami wyskoczyć. Gdzie zbiórka?

W temacie statywów. Miałem taki jaki zamówiłeś - kupiony jeszcze pod kompakt. Z lustrzanką entry-level i kitem jeszcze sobie jakoś radził, ale obecnego canona mocowałem na nim tylko w przypadku wyższej konieczności, cały czas asekurując. Od niedawna posiadam Vanguarda, i różnica jest masakryczna. Szczerze mówiąc zastanawiam się mimo wszystko, czy go brać - wiadomo, przydaje się, ale wysokie ISO daje radę, a statyw mocno ogranicza mobilność. Zobaczymy, pomyślę jak to będzie...

Strona 280 z 433 PierwszyPierwszy ... 180230270278279280281282290330380 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów