Szybko go zmienisz na cos solidniejszego z normalną głowicą.
Co do poniedziałku to jeszcze nie wiem czy sie pojawię, ale tak czy inaczej, wybieram się we wtorek, ok 15:30 pofocić kamieniczki na starym mieście. Jakby ktoś był chętny to zapraszam.
Szybko go zmienisz na cos solidniejszego z normalną głowicą.
Co do poniedziałku to jeszcze nie wiem czy sie pojawię, ale tak czy inaczej, wybieram się we wtorek, ok 15:30 pofocić kamieniczki na starym mieście. Jakby ktoś był chętny to zapraszam.
ja tam idę bez statywu, będzie dużo światełek... i ISO szumiące![]()
Canon 50D + dodatki
Przy rozłożonych nogach powinien utrzymać aparat i powieszoną torbęNarazie musi mi to wystarczyć. Finansowo nie stać mnie na zakup aparatu i całego osprzętu w jednej chwili. Niestety. Przyjdzie czas że zmienie statyw, dokupię lampe i całą resztę. Pojawie się wiec w poniedziałek skoro Nessuno będzie bez statywu - to będe miał okazję dużo się nauczyć
![]()
Canon 50D i sporo chęci...
A będziesz miał kasę na wymianę aparatu jak Ci glebnie razem ze statywem? Juz widzieliśmy na którymś plenerze. Na szczęście w tamronie 17-50/2.8 poszła tylko osłona i jej mocowanie. Szczęście że była założona. Ja już się nauczyłem że jak ktoś chce coś taniego i dobrego to najpierw kupuje tanie a potem dobre...
Hoho, plenerek w czasie kiedy wreszcie mogę iść.. Z chęcią się pojawię w poniedziałkowy wieczór. Kto idzie? Robert proponował 21:30...
1. Robert Dy
2. nessuno
3. WhiteWolf
4. madallenka
5. canis??
Ktoś jeszcze?
"I love You Cię" Lisku...
Galeria
canis_lupus to powiedz/napisz prosze jaki statyw mógłbyś mi polecić ? Znajdzie się coś godnego uwagi do powiedzmy 200 zł ? I jeszcze jedno - używa ktoś filtra polaryzacyjnego ? Zastanawiam się nad zakupem takiego - tym bardziej, że zbliża się zima i słonko będzie ostro raziło po oczkach. Wiem, że nie warto kupować takich za 50 zł. Widziałem też test filtrów gdzie różnice w stosunku cena/jakość między pierwszymi 5 miejscami są kolosalne.
Canon 50D i sporo chęci...
1. Robert Dy
2. nessuno
3. WhiteWolf
4. madallenka
5. canis??
6.Elisabeth
canis, canis, skoro żona idzie...
1. Robert Dy
2. nessuno
3. WhiteWolf
4. madallenka
5. canis_lupus
6. Elisabeth
WhiteWolf: do 300zł kupisz Velbona Sherpę. Raczej nic lepszego w tej klasie cenowej nie znajdziesz. Ale ja mogę sie nie znać. A niektórzy i na Sherpę narzekają.
Witam po długiej przerwie. Jak dobrze pójdzie, uda mi się z wami wyskoczyć. Gdzie zbiórka?
W temacie statywów. Miałem taki jaki zamówiłeś - kupiony jeszcze pod kompakt. Z lustrzanką entry-level i kitem jeszcze sobie jakoś radził, ale obecnego canona mocowałem na nim tylko w przypadku wyższej konieczności, cały czas asekurując. Od niedawna posiadam Vanguarda, i różnica jest masakryczna. Szczerze mówiąc zastanawiam się mimo wszystko, czy go brać - wiadomo, przydaje się, ale wysokie ISO daje radę, a statyw mocno ogranicza mobilność. Zobaczymy, pomyślę jak to będzie...