Kurcze, szkoda że nie mogłem się wybrać. Już któryś plener na którym nie byłem :/
liczyłem na jakieś fajne zdjęcia sfinxów![]()
MAKROPLENER
Mam takie pytanie - wiem ze kilka osob kupilo sobie ostatnio nowe obiektywy Macro , kilka osob robi fotki przy pomocy konwerterow itd.
Czy ma ktos ochote pofocic jakies motylkowo-wazkowo-latajkowe obiekty? Taki wypad na łąki poza miasto. Ja bardzo chetnie ale z osobami towarzyszacymi zawsze milej....
Jako ze jestem w "tym gorszym systemie" , obiektywu macro nie mam mozliwosci użyczenia, ale jesli ktos chcialby porobic makra a nie ma takowego, mogę pozyczyc konwerter Raynox 250 albo komplet pierscieni posrednich dla tych robiących na M42
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Sprzetu makro nie mam, ale pofocić zawsze chętnie. Tylko kiedy? Niedługo maja się skończyć upały...
Może jutro? Ma być dalej słonecznie i chłodniej.
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
no ja chetnie.. tyle ze to znow trzebaby bylo rano.. wtedy i nie jest jeszcze tak goraco... motyle i inne latajki bardziej ospale i leniwe sa..
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
jak tak na 90%, dzisiaj imprezka, ale powinienem dać radę
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Chętnie wybiorę się jutro rano na plener makro, ale muszę wrócić na 12tą do domu...może ogród botaniczny:
http://www.ogrod.uj.edu.pl/
zbiórka ok.9tej w ogrodzie?....:-D