Strona 373 z 433 PierwszyPierwszy ... 273323363371372373374375383423 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 721 do 3 730 z 4323

Wątek: [KRAKÓW] Ogólnokrakowski wątek plenerowy

Bywalec Awatar welury
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciekawe czy te drzewa są takimi milczącymi świadkami tamtych czasów i patrzyły np. na egzekucję Hoess'a ...
    Gdyby to były 200 letnie dęby to tak. Te nie mają może 15-20 lat.
    Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar WhiteWolf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No i właśnie znalazłem odpowiedż odnośnie drzew. Okazuje się, że kolega powyżej mylił się w przypadku napewno 1 brzozy Jeśli popatrzycie na moje zdjęcie - zobaczycie po prawej brzozę, która rośnie jakby na chodniku - tuż przed nią jest wejście do Krematorium.

A teraz link do zdjęcia, które udało mi się wywęszyć - zdjęcie stojącego Hoessa przed szubienicą - tuż przed egzekucją. Widać tą brzoznę dokładnie w tym samym miejscu.... Niesamowite....

http://www.focus.pl/typo3temp/pics/F...bfeada15ac.jpg
    Canon 50D i sporo chęci...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co tu tak cicho ? Nikt nic nie planuje ? Żadnego plenerku ? Kurcze może wybierzemy się gdzieś ?

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WhiteWolf Zobacz posta
    Co tu tak cicho ? Nikt nic nie planuje ? Żadnego plenerku ? Kurcze może wybierzemy się gdzieś ?
    W Krakowie smog. Media ostrzegały, żeby nie wychodzić :-x
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Miasto
    Kraków

Domyślnie

No niby smog ale tak naprawdę ( z tego co ostatnio czytałem na Interii ) to takie stężenie toksycznych cząstek powietrza utrzymuje się nad Krakowem przez średnio 220 dni w roku A kurcze dla osób nie zarabiających na fotografii okres od listopada do lutego jest fatalny i siedzenie w domu wykańcza Popstrykałbym coś w ciekawym miejscu

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A do tego mamy chyba największa liczbę dni bezwietrznych w roku, coś ok. 100, duże zagrożenie powodziowe i gradowe. W ogóle wg badan meteorologów (niestety już nie pamiętam źródła) małopolska to region najbardziej w Polsce narażony na kataklizmy...

Dopiero zaczyna Awatar Lukegt
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

WhiteWolf, okres od listopada do lutego jest gorszy dla zarabiających niż hobbystów Slubów nie ma, a Ty możesz w każdej chwili się spakować i jechać w góry, które zimą jak mało kiedy (no chyba że jesienią - listopad?) są piękne Więc nie ma co narzekać tylko robić zdjęcia.

Bangi, taaaaa i jeszcze trochę czasu a zaczną nas nawiedzać trzęsienia ziemi i fale tsunami na Wiśle Nie mamy znowu tak źle, są rejony na świecie gdzie faktycznie lepiej z domu nie wychodzić.

A do robienia zdjęć to każda pora roku jest dobra

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lukegt
    okres od listopada do lutego jest gorszy dla zarabiających niż hobbystów Slubów nie ma
    Nie zarabiam na fotografii bo jest to dla mnie hobby i sposób na ucieczkę od szarości dnia codziennego ale znam troszke osób zajmujących się tym profesjonalnie i wiem, że w tym okresie też mają śluby ( choć mniej ) a do tego zimowe sesje w plenerze czy studio itd. Hobbysta ma to utrudnienie, że pracuje jeszcze poza pstrykaniem a większość z tych, kórych znam i robią śluby - zajmują sie tylko tym więc czasu mają nieco więcej :P Oczywiście u każdego wygląda to zupełnie inaczej. Ja pracuje na 3 zmiany i naprawde zazwyczaj nie mam kiedy bo albo jestem po nocce w pracy i musze troche odespać a później odbieram córe z przedszkola itd itp. A jak mam popołudniówki to idę na 12 i wracam o 23. Kiszka. Dlatego też poluje na weekendowe plenerki ( choć weekendy też mam 2 w miesiącu zajęte w pracy ). Tak więc jak coś to chętnie gdzieś wyskocze :P

Domyślnie

Cześć.
    Potrzebuję podpowiedzi, gdzie w Krakowie można zrobić ciekawą sesję samochodu. Chodzi głównie o przestrzeń i spokój, żeby można szersze plany ustrzelić. Jakieś pomysły?
    Pozdrawiam

Domyślnie

Koło Plazy, jest kawałek nowej drogi (bodajże ul. Lema) - nie oddany jeszcze do użytku (wjeżdża się za decathlonen) - http://mapy.zumi.pl/,ul. lema_kraków,,19.9888424,50.0665272,3,3,index.html

poglądowo:

a druga opcja, to końcówka autostrady w Szarowie (trochę trudniej tam wjechać - są poustawiane bariery).

pozdrawiam,

Strona 373 z 433 PierwszyPierwszy ... 273323363371372373374375383423 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów