Gdyby to były 200 letnie dęby to tak. Te nie mają może 15-20 lat.Ciekawe czy te drzewa są takimi milczącymi świadkami tamtych czasów i patrzyły np. na egzekucję Hoess'a ...
Gdyby to były 200 letnie dęby to tak. Te nie mają może 15-20 lat.Ciekawe czy te drzewa są takimi milczącymi świadkami tamtych czasów i patrzyły np. na egzekucję Hoess'a ...
Pozdrawiam
No i właśnie znalazłem odpowiedż odnośnie drzew. Okazuje się, że kolega powyżej mylił się w przypadku napewno 1 brzozyJeśli popatrzycie na moje zdjęcie - zobaczycie po prawej brzozę, która rośnie jakby na chodniku - tuż przed nią jest wejście do Krematorium.
A teraz link do zdjęcia, które udało mi się wywęszyć - zdjęcie stojącego Hoessa przed szubienicą - tuż przed egzekucją. Widać tą brzoznę dokładnie w tym samym miejscu.... Niesamowite....
http://www.focus.pl/typo3temp/pics/F...bfeada15ac.jpg
Canon 50D i sporo chęci...
Co tu tak cicho ? Nikt nic nie planuje ? Żadnego plenerku ? Kurcze może wybierzemy się gdzieś ?
No niby smog ale tak naprawdę ( z tego co ostatnio czytałem na Interii ) to takie stężenie toksycznych cząstek powietrza utrzymuje się nad Krakowem przez średnio 220 dni w rokuA kurcze dla osób nie zarabiających na fotografii okres od listopada do lutego jest fatalny i siedzenie w domu wykańcza
Popstrykałbym coś w ciekawym miejscu
![]()
A do tego mamy chyba największa liczbę dni bezwietrznych w roku, coś ok. 100, duże zagrożenie powodziowe i gradowe. W ogóle wg badan meteorologów (niestety już nie pamiętam źródła) małopolska to region najbardziej w Polsce narażony na kataklizmy...![]()
WhiteWolf, okres od listopada do lutego jest gorszy dla zarabiających niż hobbystówSlubów nie ma, a Ty możesz w każdej chwili się spakować i jechać w góry, które zimą jak mało kiedy (no chyba że jesienią - listopad?) są piękne
Więc nie ma co narzekać tylko robić zdjęcia.
Bangi, taaaaa i jeszcze trochę czasu a zaczną nas nawiedzać trzęsienia ziemi i fale tsunami na WiśleNie mamy znowu tak źle, są rejony na świecie gdzie faktycznie lepiej z domu nie wychodzić.
A do robienia zdjęć to każda pora roku jest dobra![]()
Nie zarabiam na fotografii bo jest to dla mnie hobby i sposób na ucieczkę od szarości dnia codziennego ale znam troszke osób zajmujących się tym profesjonalnie i wiem, że w tym okresie też mają śluby ( choć mniej ) a do tego zimowe sesje w plenerze czy studio itd. Hobbysta ma to utrudnienie, że pracuje jeszcze poza pstrykaniem a większość z tych, kórych znam i robią śluby - zajmują sie tylko tym więc czasu mają nieco więcej :P Oczywiście u każdego wygląda to zupełnie inaczej. Ja pracuje na 3 zmiany i naprawde zazwyczaj nie mam kiedy bo albo jestem po nocce w pracy i musze troche odespać a później odbieram córe z przedszkola itd itp. A jak mam popołudniówki to idę na 12 i wracam o 23. Kiszka. Dlatego też poluje na weekendowe plenerki ( choć weekendy też mam 2 w miesiącu zajęte w pracy ). Tak więc jak coś to chętnie gdzieś wyskocze :PZamieszczone przez Lukegt
Cześć.
Potrzebuję podpowiedzi, gdzie w Krakowie można zrobić ciekawą sesję samochodu. Chodzi głównie o przestrzeń i spokój, żeby można szersze plany ustrzelić. Jakieś pomysły?
Pozdrawiam![]()
Koło Plazy, jest kawałek nowej drogi (bodajże ul. Lema) - nie oddany jeszcze do użytku (wjeżdża się za decathlonen) - http://mapy.zumi.pl/,ul. lema_kraków,,19.9888424,50.0665272,3,3,index.html
poglądowo:
a druga opcja, to końcówka autostrady w Szarowie (trochę trudniej tam wjechać - są poustawiane bariery).
pozdrawiam,