bo modelka, która jest kobietą atrakcyjną i z charakterem![]()
wygląda nieładnie. Popatrz na bok od linii ust i poniżej do dekoltu - grubo, pofałdowanie i pomarszczenie. To nie wina fotografa, ale tak wytworna kobieta nie powinna być tak niekorzystnie prezentowana. Perspektywa i przygięcie brody do piersi wymusza taki wygląd, ale to się nie nadaje imho do pokazywania.
W tym kadrowaniu powinna patrzeć przed siebie lub wręcz do góry i byłoby smukle i wytwornie. Tak jest nieładnie, nieprawdziwie i szkodliwie.
myst
Brawo szczególnie za: 1, 7 i 8![]()
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Kurde, czemu ja takich rzeczy nie zauważam? :-)
Przemawiają do mnie Twoje argumenty, jednak uważam też, że to była sesja gdzie chyba wszyscy się uczyli i wrzucenie takich zdjęć jest wskazana choćby dla takich komentarzy.
Pozdrawiam gorąco.
myst - już Ci mówiłam, mnie zamurowało.
To teraz podczas następnego spotkania to ja zbieram płytki.. ze zdjęciami.![]()
![]()
W kocu muszę jakąś pamiątkę mieć..
"I love You Cię" Lisku...
Galeria
to może ja się wytłumaczę troszkę z tej fotki: Kuba Oczywiście masz 100% racji i normalnie bym tego nie publikował. Twoje zdanie jest dla mnie bardzo istotne i cenne, bo wiem że często fotografujesz w takim i trudniejszym świetle (teatr).
Wstawiłem tą fotkę, bo nie mam lepszej zrobionej z takim kadrowaniem, a kadr mi się wybitnie spodobał (perspektywa). Jeśli uważacie że jest krzywdzący dla modelki, to zamienię fotkę na inną i będzie po problemie...![]()
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
spokojnie, ja tylko dzielę się opinią. Być może nie mam racji.
Nota bene następnym razem z wielką chęcią się z Wami spotkam i pofotografuję
Pytanie, czy to nie był aby ostatni raz..
"I love You Cię" Lisku...
Galeria
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr