PawelB - to piersze super![]()
PawelB - to piersze super![]()
Paweł, rewelacja, bardzo piękne![]()
PawełB - chmury ładnie wypełniły kadr, kolejna zachęta po ponownego pleneru
adampa - bardzo dobre kadry, biorąc po uwagę warunki zastane, falujące gorące powietrze, na 4 to już ciemno było, panning na 1 też bez zarzutu
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Dziś Perseidy
Z tego co pamietam kiedyś umawialiście się na focenie meteorów? Możecie doradzić czy w okolicach Zielonek (Fort Bibice) będzie już wystarczająco ciemno? Obecnie moję "najszersze" szkło to 50-tka - nie za wąsko?
A może ktoś chętny na taki pomysł?
Dziękuję za opinieto są zdjęcia sprzed dwóch lat, w październiku można się umówić i spotkać.
Bangi, nie wiem czy nie za blisko Krakowa. Jak chmury przejdą to ja się wybiorę, mam upatrzone miejsce kawałek dalej od Krakowa przy szosie na Olkusz za Białym Kościołem. Możemy się zdzwonić wieczorem i ewentualnie wybrać. 50 może być trochę wąsko.
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
Ostatnie zdjęcie zrobiłem już w drodze powrotnej, kolejność taka: spojrzenie w lewo, oj leci, po hamulcach, zjazd na pobocze (tej drogi wewnętrznej), przebiegnięcie drogi i rowu, przeładowanie, strzał!!! Spodobał mi się plan, te druty i światła - taki ze mnie romantyk :-)
A co do pocz. października to jestem chętny na replay. Weźmiemy PawelB - bo ma szczęście do pogody (no i piękne zdjęcia robi). Pozdrawiam
Takie długie ogniskowe to minimum tam czy da się coś na cropie zrobić ew zdjęcie cropować? Chodzi o samoloty![]()
Początkujący od 4 lat...
200mm to min. które trzeba mieć, w niektórych dopinałem telekonwenter 1.4
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
Pogoda spłatała figla, może za rok
--- Kolejny post ---
Te z boku to to tak jak Robert napisał, ale na górce bezpośrednio spod ścieżki czymś szerokim i krótkim dałoby radę coś ustrzelić, bo stojąc pod ścieżką podejścia, 70 mm jest za długie![]()