Strona 380 z 433 PierwszyPierwszy ... 280330370378379380381382390430 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 791 do 3 800 z 4323

Wątek: [KRAKÓW] Ogólnokrakowski wątek plenerowy

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Odnosnie Huty - pracuję w branży, która czasem wymaga sprawdzenia pewnych rzeczy i wyjazdu do klienta na miejsce. Podczas takich wyjazdów robimy często zdjęcia, spoczywa na nas pewien szczególny rodzaj tajemnicy (ustawowo) i pomimo tych wszystkich obwarowań, które nas dotyczą i obowiazków jakie na nas ciążą (prawnych) nie pozwolili nam zrobić zdjęć

Domyślnie

och, na krokusy to weźcie mnie ze sobą, proszę

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na krokusy też mam nadzieję wreszcie się załapać
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Coś już napisał Awatar Manekin
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja piszę się na każdy wypad, choć krokusy ... hmmm no nie wiem, bo nie fociłem ale dobra pokażecie mi jak Jeśli to jakiś rytuał wiosenny to jak najbardziej

Jeśli NH najbardziej interesowały by mnie te kotły i ludzie przy nich, ale jak nie można fotografować to trudno, pozostanie oglądanie prac innych.

Ogólnie spacer po NH miałem na myśli jakieś zakamarki, najstarsze budynki/budowle, ludzi ... no dresy też, ludzi z browarem przy kombinacie (Społem) itp.
    Huty nie znam poruszam się zawsze z GPS'em fajnie jak toś poprowadzi.

Dwa dni temu (sobota) żona "zorganizowała" mi wycieczke po NH, kiedyś mieszkała w Hucie i boi sie w niektórych miejscach bywać, pewno w tych co mnie akurat najbardziej by interesowały , więc na spacer wybraliśmy chyba spokojne okolice jak na załączonej mapce poniżej.
    GPS załączyłem 1-raz dla testu, poźniej połaczyłem ze zdjęciami, fajna sprawa na wycieczce.

W najbliższych dniach zapowiadają SUPER Pogodę !!!

Aaaaaa w pobliżu tzn widoczna z daleka była jakaś cegielnia, chyba Zesławice (mój "przewodnik" tak wskazał) może tam lub w okolicach da się coś popstrykać ?

Domyślnie

Krokusy już wkrótce, mam nadzieję, że deklaracje to nie słomiany zapał też mnie zabierzcie...Huty się nie bójcie, wczoraj zrobiłam w niej 8km i nikt mnie nie zaatakował...nawet patrzyłam pod kątem fotograficznym...przypomina załuki Petersburga i zapewne temat niełatwy...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

No więc z tym Kombinatem, to rzeczywiście temat dla ambitnych. PTTK wymaga wzięcia (swojego) autobusu 350, plus przewodnik 130, plus 'ochroniarz' jeżeli niechcący Kombinat dałby nam zgodę na fotografowanie. Do Kombinatu należy najpierw napisać i zgodzi się albo nie. Z fotografowaniem PTTK nie wie czy Kombinat się zgodzi, bo nikt przy zdrowych zmysłach o to bardzo dawno nie pytał :razz:, ale oczywiście zapytać można. Pomijam zupełnie problem, że zwiedzać można wyłącznie od poniedziałku do piątku w godzinach pracy.

Podsumowując, jestem za rekonesansem dzielnicowym szczególnie, że mamy doświadczonego przewodnika w osobie Manekina, który wie już gdzie iść i przede wszystkim gdzie nie iść :wink:. Zgłaszam się.

A krokusy gdzie i kiedy ?

Domyślnie

...co do Nowej Huty, mam na myśli spacer po dzielnicy i fotografowanie zabytków socrealizmu...na tzw.kombinat raczej z aparatami nie wpuszczają...a krokusy jak zakwitnę, to pojedziemy....

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Moze by jednak zrobić jakis wspólny plenerek wiosenny? Bo widzę, że chodzicie sami nikomu nic nie mówiąc...
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Proponuję Lipnicę 1.04 do godz.11 a potem stadninę koni ?
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wycieczka po Nowej Hucie - fajny pomysł. Mieszkam tu kilka lat i nie znam terenu Na krokusy też się piszę
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W hucie (kombinat) nie ma możliwości zrobienia zdjęcia. Na jej teren nawet nie można wejść bez przepustki.
    Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 25-03-2012 o 15:34 Powód: Automerged Doublepost
    I am FX

Strona 380 z 433 PierwszyPierwszy ... 280330370378379380381382390430 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów