Strona 379 z 433 PierwszyPierwszy ... 279329369377378379380381389429 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 781 do 3 790 z 4323

Wątek: [KRAKÓW] Ogólnokrakowski wątek plenerowy

Coś już napisał Awatar Manekin
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canola Zobacz posta
    Ja oczywiście bardzo chętnie, jeżeli chodzi o wszelkie wypady fotograficzne (mogę ostatecznie przyjść w moherze).
    Pomysłów kilka miałam, na dobry początek np. Nowa Huta. A żeby nie było beztematycznie, to można by przejść przez Hutę ze sprzętem audio pożyczonym z Muzeum PRLu:
    http://www.muzprl.pl/Wloz-buty-przyj...uty.162.0.html
    No ale kto bedzie szedł z tym sprzętem ? My przecież będziemy mieć w rękach swój sprzęt.

"... (za miesiąc ?) :]" - pewno w okolicach Wawelu, już się poprawiam tzn. Rynku :]

Chciałem dać trochę lepsze ... ale pewno zostało by usunięte z "przyczyn" politycznych :/

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mnie polityka chyba nie inspiruje.

Cytat Zamieszczone przez Manekin Zobacz posta
    No ale kto bedzie szedł z tym sprzętem ? My przecież będziemy mieć w rękach swój sprzęt./
    Może być bez sprzętu audio.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kraków ogólnie mam opstrykany ale rzeczywiście NH chyba nie, że średnio ją znam (11km od Krakowa :]) to bedę czekał na jakieś propozycje z fajnymi miejscami. Pewno nie uda się załatwić wejściówki tam gdzieś są kotły piece itp. pozostanie "ulica".
    Może będzię wieksza grupa chetnych, było by bezpieczniej, jak wiadomo w NH można spotkać dużo "Panów" w nowohuckich strojach ludowych wykazujących nadmierne zainteresowanie fotografią. Na ostatnim spacerze po podgórzu był taki JEDEN.
    Jak wspomniałem proponujcie

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Strach przed "Panami w strojach ludowych" może przesłonić Ci uroki tej dzielnicy Krakowa...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Strach przed "Panami w strojach ludowych" może przesłonić Ci uroki tej dzielnicy Krakowa...
    Czy strach to nie wiem .... byle by nie strata !

A panowie w strojach to urok tej dzielnicy

Zawsze można wyskoczyć w takim stroju (będziem jak swój:])

No ale żeby nie było poza tematem pleneru [Kraków] tzn NH, macie konkretniejsze pomysły/propozycje ?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jako typowy mieszkaniec Krakowa mało znam Nową Hutę od strony turystyczno-fotograficznej . Ale już sama architektura lat 50tych w tamtejszym kontekście może być ciekawym tematem. Może ktoś kojarzy jakieś miejsca szczególnie 'malownicze' ?

Jeżeli chodzi o zwiedzanie kombinatu, to wydaje się, że jest możliwe, ale z przewodnikiem:
    http://www.pttkhts.hg.pl/hts.html
    A więc potrzebna jest grupa (no i w grupie bezpieczniej :wink.

Dajcie znać kto byłby zainteresowany, wtedy zadzwonię do tego PTTK i zapytam o więcej szczegółów.

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Byłbym zainteresowany możliwością zwiedzania huty.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Jeżeli chodzi o kombinat to bardzo chętnie, ale z tego co wiem nie jest łatwe załatwienie zezwolenia na fotografowanie.
    Odnośnie architektury to proponuję koniec kwietnia. Sądzę że znajdziemy ciekawe miejsca.
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Początki nałogu Awatar madallenka
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Canola: Ze zwiedzania huty nie sądzę, żeby coś wyszło - nie bardzo chcą współpracować. Chcieliśmy takie wejście załatwić jakieś 2 lata temu, obdzwoniliśmy pół Krakowa i osób odpowiedzialnych i niestety nic.. Ale próbuj może Tobie się uda. Jak to będzie weekend to pewnie oboje z canisem jesteśmy chętni!

Robert: Czy w tym roku planujemy jakieś krokusy??
    "I love You Cię" Lisku...
    Galeria

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Krokusy to już tradycja więc pewnie tak
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Strona 379 z 433 PierwszyPierwszy ... 279329369377378379380381389429 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów