Krokusy to już tradycja więc pewnie tak![]()
Krokusy to już tradycja więc pewnie tak![]()
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Odnosnie Huty - pracuję w branży, która czasem wymaga sprawdzenia pewnych rzeczy i wyjazdu do klienta na miejsce. Podczas takich wyjazdów robimy często zdjęcia, spoczywa na nas pewien szczególny rodzaj tajemnicy (ustawowo) i pomimo tych wszystkich obwarowań, które nas dotyczą i obowiazków jakie na nas ciążą (prawnych) nie pozwolili nam zrobić zdjęć![]()
och, na krokusy to weźcie mnie ze sobą, proszę![]()
Na krokusy też mam nadzieję wreszcie się załapać![]()
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
Ja piszę się na każdy wypad, choć krokusy ... hmmm no nie wiem, bo nie fociłem ale dobra pokażecie mi jakJeśli to jakiś rytuał wiosenny to jak najbardziej
Jeśli NH najbardziej interesowały by mnie te kotły i ludzie przy nich, ale jak nie można fotografować to trudno, pozostanie oglądanie prac innych.
Ogólnie spacer po NH miałem na myśli jakieś zakamarki, najstarsze budynki/budowle, ludzi ... no dresy też, ludzi z browarem przy kombinacie (Społem) itp.
Huty nie znam poruszam się zawsze z GPS'emfajnie jak toś poprowadzi.
Dwa dni temu (sobota) żona "zorganizowała" mi wycieczke po NH, kiedyś mieszkała w Hucie i boi sie w niektórych miejscach bywać, pewno w tych co mnie akurat najbardziej by interesowały, więc na spacer wybraliśmy chyba spokojne okolice jak na załączonej mapce poniżej.
GPS załączyłem 1-raz dla testu, poźniej połaczyłem ze zdjęciami, fajna sprawa na wycieczce.
W najbliższych dniach zapowiadają SUPER Pogodę !!!
Aaaaaa w pobliżu tzn widoczna z daleka była jakaś cegielnia, chyba Zesławice (mój "przewodnik" tak wskazał) może tam lub w okolicach da się coś popstrykać ?
No więc z tym Kombinatem, to rzeczywiście temat dla ambitnych. PTTK wymaga wzięcia (swojego) autobusu 350, plus przewodnik 130, plus 'ochroniarz' jeżeli niechcący Kombinat dałby nam zgodę na fotografowanie. Do Kombinatu należy najpierw napisać i zgodzi się albo nie. Z fotografowaniem PTTK nie wie czy Kombinat się zgodzi, bo nikt przy zdrowych zmysłach o to bardzo dawno nie pytał :razz:, ale oczywiście zapytać można. Pomijam zupełnie problem, że zwiedzać można wyłącznie od poniedziałku do piątku w godzinach pracy.
Podsumowując, jestem za rekonesansem dzielnicowymszczególnie, że mamy doświadczonego przewodnika w osobie Manekina, który wie już gdzie iść i przede wszystkim gdzie nie iść :wink:. Zgłaszam się.
A krokusy gdzie i kiedy ?
Ostatnio edytowane przez gervee ; 29-03-2012 o 23:24
Krokusy już wkrótce, mam nadzieję, że deklaracje to nie słomiany zapałteż mnie zabierzcie...Huty się nie bójcie, wczoraj zrobiłam w niej 8km i nikt mnie nie zaatakował...nawet patrzyłam pod kątem fotograficznym...przypomina załuki Petersburga i zapewne temat niełatwy...
...co do Nowej Huty, mam na myśli spacer po dzielnicy i fotografowanie zabytków socrealizmu...na tzw.kombinat raczej z aparatami nie wpuszczają...a krokusy jak zakwitnę, to pojedziemy....![]()