Dobra będę zgadywał :
Sigma 70-200 mm F/2.8 APO EX DG HSM MACRO II
czy
Sigma 70-200 2.8 APO EX DG HSM II
Jeśli mam być szczery to nie bardzo wiem czym one się różnią poza cenąPierwsza ok 2100 a druga ok 3600....
Yoshitaka to któa masz ?![]()
Dobra będę zgadywał :
Sigma 70-200 mm F/2.8 APO EX DG HSM MACRO II
czy
Sigma 70-200 2.8 APO EX DG HSM II
Jeśli mam być szczery to nie bardzo wiem czym one się różnią poza cenąPierwsza ok 2100 a druga ok 3600....
Yoshitaka to któa masz ?![]()
Canon 50D i sporo chęci...
WhiteWolf, zamiast pogrążać się w dylematach, lepiej przyjdź na któryś plener, sporo osób ma te szkła, więc będziesz mógł sobie potestować. Mi np bardzo odpowiada ogniskowa 85mm na cropie.
A co do dzisiejszego spotkania, to wyglądam przez okno i widzę mlekoJakby się poprawiło, to będe się z Wami łączył telefonicznie. moj numer 790 726 737
Miałem byc na plenerku 2 tyg temu - na nocnych światełkach na cmentarzu ale mnie angina dorwała :/ Ten tydzień pracuje od 13-22 więc nie bardzo mam jak przyjść - chyba że sobota lub niedziela - zależy od pogody.
proponuję przełożyć spotkanie, widoczność kiepska, a na słońce to chyba nie ma co liczyć![]()
no i znowu wróciła angielska pogoda do Krakowa![]()
On ma białą Elę, trochę ciężką, ale za to ładnie rysuje![]()
EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2
flickr
Cholera dlaczego te szkła są takie drogie co ? Z jednej strony chciałbym Canon'a 70-200 F/4 L USM bo jest świetna. Z drugiej jednak zastanawiam się nad kupieniem np C 50 f/1.4 i do tego jakiegoś tańszego zoomu. Szkoda mi na początek wywalić 2 tys na samego Canona 70-200 choć to świetne szkło. Nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem będzie kupienie właśnie "50" i czegoś jeszcze np Canon EF 70-210 mm f/3.5-4.5 USM. Chciałbym się zmieścić w kwocie ok 2 tys. W sumie za tą kwote kupiłbym te 2 szkła i mam "niby" portretówkę - taką bardziej uniwersalną i jako takiego zooma. Wiem, że zabraknie czegoś szerokiego ale nie da rady kupić 3 szkiełCiężka sprawa....
...tak, ta ELKA jest bardzo ciężka...po 40 minutach focenia będziesz czuł ukłucia pod lewym żebrem...zadyszkę i inne dziwne rzeczy będą się z Tobą działy..proponuję rozgrzewkę na siłce ....noooo, ale jak już się przyzwyczaisz docenisz jej zalety....ostrzy bez zarzutu....ja zaczynałam od 50tki 1.8 za 4 stówki, poniżej przykład fotki zrobionej przy ISO 400 w świetle dziennym w pomieszczeniu, z małym podrasowaniem tylko w DPP: