Wszystko wskazuje że będę.Wozem:] Nr pójdzie zaraz na priv.
Wszystko wskazuje że będę.Wozem:] Nr pójdzie zaraz na priv.
Ja też jestem chętny. Będę na stacji. jak możecie podajcie ktoś do siebie na prv nr telefonu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
aha, mam wolne 3 miejsca w samochodzie,
Ostatnio edytowane przez dawideem ; 12-08-2010 o 22:56 Powód: Automerged Doublepost
Gdzie za Trąbkami jest to fajne miejsce? Będzie gdzie postawić samochód - z tego co widzę to wybiera się kilku samochodziarzy. Przewidujecie długie fotografowanie?
Dzięki za wspólny wypad. Co prawda perseidy nie dopisały i chyba żadnej nie udało mi się złapać na zdjęciu, ale i tak było warto.
Ja jedną mam na bank...
Jak nie dopisały? Byłem na NE od Krakowa i zaobserwowałem kilkadziesiąt sztuk. Kilka konkretnie jasnych, pozostawiających długi ślad, utrzymujący się przez kilka sekund. Może za bardzo patrzyliście w ekraniki aparatów?Obserwowałem mniej więcej od 23:15 do 2:15
T.
Ja dopiero po pracy sprawdzę co mam na karcie, ale obawiam się że nic nie upolowałem.
temol, widzieć to też widzieliśmy, tylko że mniej niż zapowiadano, była mowa nawet o 100 na godzinę. Poza tym jakoś złośliwie latały nie w tej części nieba w którą akurat był wycelowany aparat![]()
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
Dzięki za wypad.Jedna jest i kilka samolotów...tak nawet takie zjawiska potrafią być złośliwe.
Zdjęcia sprawdzone. Kilka samolotów i ani jednego meteoru![]()
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
Mam dwa meteory, Jowisza z księżycami i plejady. Wrzucę wieczorkiem...