PawelB ostrosc miala byc na muzyków. dziwne, uzywam zawsze tylko srodkowego pola AF i jestem pewny ze na muzyku bylo. moze AF mi sie chrzani, choc jak sprawdzalem to ma on tendencje do FF niz BF. cóż, popracuje nad technika i cala reszta. dzieki![]()
PawelB ostrosc miala byc na muzyków. dziwne, uzywam zawsze tylko srodkowego pola AF i jestem pewny ze na muzyku bylo. moze AF mi sie chrzani, choc jak sprawdzalem to ma on tendencje do FF niz BF. cóż, popracuje nad technika i cala reszta. dzieki![]()
EOS 350D + Canon 18-55mm 3.5-5.6 IS + chiński statyw + własnej roboty wężyk spustowy z blokadą + charyzma
To miał być żart, domyślam się że chodziło Ci o muzykówProblem był pewnie w tym, że środek zdjęcia jest mniej więcej na gzymsie na lewo od choinki nad głową muzyka i tam AF złapał ostrość.
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
ciekawe po co 'tam AF zlapal ostrość'. nieposluszny ten pomocnik. a propos AF. widzial ktos gdzie tutorial/poradnik jak kalibrowac tego zwierza w 350D? tu na forum jest pare opaslych wątków, nawet dla 350D, ale to jeden wielki OT. nikt nie podal programu/opisu/strony z konkretna instrukcja. jedynie ktos napisal ze w 350d nie ma wielkiego problemu, 20 minut zabawy i tyle. zero przydatnych informacji... google? owszem znalazlem 23 zagraniczne fora, na ktorych polecali wspaniala strone, z tutorialem dedykowanym do 300D i 350D. strona wygasla ze 2 lata temu... sory za offtopic.
Ostatnio edytowane przez bugster44 ; 29-12-2009 o 13:55
EOS 350D + Canon 18-55mm 3.5-5.6 IS + chiński statyw + własnej roboty wężyk spustowy z blokadą + charyzma
hmm
pomecz sie trochu i pobaw. nie traktuj tego zbyt powaznie ze cos nie tak z AF. mysle ze nie bedziesz wieki na 350 wiec poco sobie nim az tak glowe zawracac? poza tym podepnij inny sloiczek i zobacz co w tedy z AF moze sie okazac ze to nie body a obiektyw daje popalic z tym body.
obiektyw to kit od 450D. nie zapowiada sie zebym szybko dorwal kase na inna puszke.
owszem, pobawie sie i pomęcze. a co!![]()
na nastepnym spotkaniu napewno sie ci uda pofocic czyms innym, tylko sie spotkaj:P
wypadalo by sie najpierw nauczyc focic tym, co sie ma ;D
Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.
Moje gnioty
Moje gnioty 2
2,4 i 5 bardzo fajne. 1,3,6 dobremoim zdaniem
1. Łatwiej o komentarze w osobnym wątku galeriowym
2. Na forum publikujemy fotki o rozmiarze max 800px na dłuższym boku
3. Na forum szanujemy innych użytkowników poprzez dbanie o schludny i poprawny wygląd swoich postówhttp://bykom-stop.avx.pl/czymsprawdzac.html