Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: A60 czy już całkiem padł? pomóżcie

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie A60 czy już całkiem padł? pomóżcie

Witam,
    czy na podstawie zdjęć potwierdzicie moje przypuszczenia, że to już matryca w PowerShot A60 "odeszła do krainy wiecznych fotek"? :-(

[/IMG]

[/IMG]

Wyświetlacz działa dobrze - jest podgląd, funkcje i menu też O'K, ale w trybie foto tylko takie mazaje i oczywiście rejestruje je na karcie pamięci prawidłowo.
    Aparat nie spadł, nie miał innych przygód, po prostu nagle po włączeniu takie objawy.
    Szkoda by było, mam sentyment do niego, a poza tym syn ambitnie wchodził w dziedzinę fotografii...
    Co sądzicie? czy ktoś ma jakieś doświadczenia?

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Temat wielokrotnie poruszany już na forum. Wygląda na padniętą matrycę. Kwalifikuje się do bezpłatnej wymiany.

Polecam prześledzenie tych dwóch ważnych wątków:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=5208
    http://canon-board.info/showthread.php?t=36270
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Dzięki za linki, prześledziłem wątki... zastanawiam się czy warto i czy wymienią bezpłatnie w ramach tej akcji z wadliwymi matrycami... - w końcu to już kawał czasu !
    Chyba po prostu podjadę na Żytnią.
    Dziękuję

PS: ale fajne zdjęcia, prawda? :-D
    (na pierwszym kaktus na oknie, na drugim to ja )

Domyślnie

PS: ale fajne zdjęcia, prawda? :-D
    (na pierwszym kaktus na oknie, na drugim to ja )[/QUOTE]

Zastanawiajace: dalbym glowe, ze w odwrotnej kolejnosci:-D

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    ... zastanawiam się czy warto i czy wymienią bezpłatnie w ramach tej akcji z wadliwymi matrycami... - w końcu to już kawał czasu !
    Powinni wymienić, w końcu koncern Sony wciąż, chyba za te matryce odpowiada. Tylko żeby nie okazało się, że po wymianie na zdjęciach wychodzić będzie różowawe zabarwienie. W mojej A60 jak pojawiają się te buchomazy na wyświetlaczu, to próbuje skręcić w rękach obudowę aparatu, lub go uderzam. Efekt jest taki, że najczęściej to pomaga, ale to jest brutalna metoda i nie wiem jak długo mój A60 jeszcze pociągnie, choć oficjalnie przeszedł na emeryturę :wink:
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Sprawdziłem - u mnie gniecenie, skręcanie, stukanie nie pomaga
    Do tego chyba po każdym włączeniu jest trochę gorzej - mniej kolorowych mazajów, a bardziej czarny obraz.
    Myślę czy zamiast jeździć do serwisu nie odpuścić sobie i kupić synkowi A590 IS. Na coś znacznie lepszego nie przygotowałem się finansowo, a ten A590 wygląda na ciekawą alternatywę.
    Może trafi się ktoś kto ma 590 i napisze o doświadczeniach ?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Przy reklamacji wady fabrycznej najprawdopodbniej dostaniesz nowke jakiegos aktalnie produkowanego modelu. Nr tel do serwisu na zytniej masz w google

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

I z ciekawością czekamy na info o finale reklamacji
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

O'K oczywiście poinformuję o wynikach wyprawy na Żytnią, ale jeśli dojdzie do skutku...
    Syn coraz częściej zagaduje: a może by jakiś lepszy? Nawet chce dołożyć ze swojego kieszonkowego!
    Tak więc czytam o różnych sprzętach kompaktowych - oczywiście tych na "C" i kombinuję co zrobić.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Oddać na Żytnią, niech wymienią za friko - i będziesz miał aparat dla syna. A sobie kupisz lepszy
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów