no niby jest promocja, ale $200 przy zakupie topewej lampy, 50d/5dmkII czyli dwóch nowości, których cena nie przystaje do rzeczywistej użytczności/przydatności to mało, chyba było 70 albo 100 za 40d kiedyś więc około 50 za lampe...taki cashback tylko od razu trzeba cały zestaw kupić a to ma dużo mniejszą atrakcyjność.
Jakby ktoś ciągnął 24-105 w takim combo to chętnie odkupię
IMHO obecny kryzys może przynieść duże zmiany na rynku. Canon raczej nie zbankrutuje, ale wystarczy spojrzeć na sytuację np. na rynku motoryzacyjnym (chociażby GM), czy bankowym, żeby aż tak pewnym nie być.
Na pewno jeśli to co się teraz dzieje potrzyma trochę dłużej, to możemy się spodziewać sporych zmian. Bankructwa, cięcia, brak kredytów->wzrost bezrobocia->spadek zarobków->spadek sprzedaży->bankructwa i koło się zamyka. Wielu w tej chwili wstrzymuje się z zakupami - nie tylko foto. Nie wiem jak u Was, ale w Poznaniu zaczyna to być coraz bardziej widoczne. Eksport mebli siada kompletnie. Transport leży i kwiczy (to już od zeszłego roku). Nieruchomości - no comments. A ceny wszystkiego rosną. Najgorzej z FMCG i rachunkami (pierwszy rachunek za gaz w tym roku zmiótł mnie z krzesła).
Także cenami bym się nie podniecał, bo problem raczej nie leży w cenach, tylko w zasobności portfela.
Dla pocieszenia, w myśl starej jak świat zasady: ordo ab chao - miejmy nadzieję, że kiedyś będzie lepiej![]()
A na razie - ja osobiście przeżyję bez nowej puszki czy szkiełka![]()
No i pojechaliście po jakichś koksowniach, budowlankach czy innych volkswagenach. Przymykam na chwilę dla ochłonięcia i przypominam o temacie wątku.
Tematy ogólnopolityczne/gospodarcze to na portalach ogólnospołecznych (jakieś tam onety czy gazety) a nie specjalistycznych polecam roztrząsać.
No i spadł. Do 3,89. Porażka.