Cytat Zamieszczone przez giltoniel Zobacz posta
Tradycyjnie agresywnie Himi - nic to przyzwyczaiłem się do Twojej buty. Jakbyś nie zauważył nie udowadniam tylko stawiam pytania. I to na konkretnych przykładach: ty się wydzierasz, a ja pytam dlaczego w MM D90 + 18-105 = 3200 zł gdy wcześniej kosztował 3500 zł. Ty - jak zwykle abstrakcyjnie o podwyżkach, które "widzą wszyscy" ja o konkretach. Tylko z czego ta agresja się bierze? Z tego, że Twoja wizja świata bywa odmienna od wizji innych?
Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
giltoniel -co ty chcesz tymi swoimi ,,analizami'' udowodnić? Kwadraturę koła?Sam nie planuję zakupów,ale kilku moich znajomych z tego forum jest w ich trakcie lub planuje. Wszyscy słyszą od sprawdzonych sprzedawców, że nowy tydzień przyniesie wzrosty cen. Nikon już je podniósł. Ty oczywiście możesz tkwić w swoim przekonaniu, że jest spoko i defetyści powinni się leczyć. Ale warto czasem wyścibić nos poza własne ego i rozejrzeć się po świecie. Ty nie widzisz kryzysu,nie widzisz podwyżek. Super. Pozostali powariowali. Czas sięgnąć po prozac (to uwaga do mnie).
Nie wiem szczerze mówiąc gdzie Ty (giltoniel) widzisz tę agresję u himi. Za to bardzo łatwo dostrzec IMHO dość mocne sformułowoania u Ciebie 8).

Ale AD Rem .
Nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków na podstawie chwilowych wahań cen czy promocji w tym czy innym markecie. Tak na prawdę w ciągu miesiąca/dwóch okaże się czy podwyżki to fakt.

Jednak skoro producenci to zapowiedzieli to bym im wierzył. Myślę też że jest to poniekąd zabezpieczenie z ich strony (i może trochę pretekst) przed zbyt dużym spadkiem cen sprzętu. No bo jeśli te ceny w połowie roku jakoś się ustatkują i może nawet spadną no to spadną do poziomu co najwyżej sprzed podwyżki - i wtedy i tak będą do przodu. Uważam to za bardzo racjonalny ruch z ich strony nawet kosztem chwilowego spadku sprzedaży.