Fotojoker - 3444 zł / Agito - 3396 zł / Cyfrowe - 3449 zł - czyli cena raczej w dół - biorąc pod uwagę fakt, że w MM chodził po bodaj 3900 zł w innych też był droższy.
Fotojoker - 3444 zł / Agito - 3396 zł / Cyfrowe - 3449 zł - czyli cena raczej w dół - biorąc pod uwagę fakt, że w MM chodził po bodaj 3900 zł w innych też był droższy.
Ostatnio edytowane przez giltoniel ; 15-01-2009 o 19:30
a pytałeś czy mają i ile na stanie po tej cenie? może tak : http://nikonrumors.com/ <--- tendencja raczej po linii myślenia himi i dotyczy nikona, a może szykują już d95(nic o tym nie wiem, tak luźno rzuciłem)
2 tygodnie temu sam kompletowałem zestaw...
Nic mi po tym jak w ofercie było tanio...a termin dostawy okazywało się że nieznany lub oscylował w granicach 14 dni z bardzo możliwa podwyżką
( odbiegając od sprzętu foto, sprawa z monitorem z wyższej półki i było to samo )
W końcu trafiłem, ale też na ostatnie sztuki.
5D Mk II - C17-40 4 L / C EF 24-70 mm F2.8 L / C EF 70-200 F2.8 L / V Sherpa 600 / Lowepro CompuTrekker AW
Panasonic DMC-LS80 / 2 x 2 GB SD
Criodesign.pl - Crio Art Design
Nie wiem szczerze mówiąc gdzie Ty (giltoniel) widzisz tę agresję u himi. Za to bardzo łatwo dostrzec IMHO dość mocne sformułowoania u Ciebie 8).
Ale AD Rem.
Nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków na podstawie chwilowych wahań cen czy promocji w tym czy innym markecie. Tak na prawdę w ciągu miesiąca/dwóch okaże się czy podwyżki to fakt.
Jednak skoro producenci to zapowiedzieli to bym im wierzył. Myślę też że jest to poniekąd zabezpieczenie z ich strony (i może trochę pretekst) przed zbyt dużym spadkiem cen sprzętu. No bo jeśli te ceny w połowie roku jakoś się ustatkują i może nawet spadną no to spadną do poziomu co najwyżej sprzed podwyżki - i wtedy i tak będą do przodu. Uważam to za bardzo racjonalny ruch z ich strony nawet kosztem chwilowego spadku sprzedaży.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
zgadzam się z Tobą - ba, bardzo jestem ciekaw cen za 2-3 m-ce i nie zarzekam się, że będą niższe. Drażni mnie to, że Himi każdy przejaw innego myślenia uważa za objawy obłędu - przeczytaj od początku moją wymianę zdań z nim: argumenty ad personam typu "czytaj Mojego Psa". A jak potraktować taką wypowiedź: "Ale warto czasem wyścibić nos poza własne ego i rozejrzeć się po świecie." Nic nie chcę udowadniać, jedynie uważam, że nie można "religijnie" podchodzić zarówno do doniesień medialnych, jak i zapewnień sprzedawców i producentów, bo to, że cena pójdzie jutro w górę nie oznacza, że za miesiąc nie będzie "promocji" obniżającej cen wobec małego popytu. Pracuję w dużej firmie i współpracuję z jej marketingiem na poziomie opiniowania nowych usług a także cen i trochę wiem, jak wygląda tzw. polityka cenowa i od czego jest uzależniona. Rynek to nie świątynia, a ceny to nie biblia, żeby zarzucać jak Himi innym egotyzm, gdy widzą świat nie tylko w czeni i w bieli.
O bucie kolego z tobą rozmawiał nie będę. Krótko jesteś na forum, a już jesteś arogancki. To się nie opłaca. Ja nie znajduję przyjemności w konwersacji z tobą i zmuszony jestem ją zakończyć bo mam dość impertynencji miernej próby. Pozdrawiam innych uczestników ciekawego wątku.
Zauważyłem, że niektóre dobra luksusowe typu: samochody, mieszkania, telewizory LCD można dostać teraz taniej niż w roku ubiegłym. Szkoda, że sprzęt Foto nie podlega tej tendencji (patrząc na niektóre ceny rzeczy w tym segmencie, to trudno ich nie uznać za luksusowe). Widać kryzys rządzi się swoimi prawami![]()
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
"Drożej? Taniej? Co z cenami aparatów":
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8346
Niezwykle trafna maksymaKonosuke Matsushita, założyciel firmy Panasonic, zwykł mawiać, że dobre czasy są dobre ale złe czasy są jeszcze lepsze. Kryzys pokazuje, które firmy są zdrowe i przetrwają oferując klientom prawdziwą wartość dodaną, a które będą musiały zredukować bądź nawet zlikwidować swoją działalność - przypomniał Radek Jaworski..
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner