Pokaż wyniki od 1 do 10 z 238

Wątek: Kryzys a cena sprzetu

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Już mi się nie chce dyskutować zwłaszcza, gdy interlokutor pozwala sobie na wycieczki w stylu ,,plucia na monitor jadem''. Do wymiany myśli na takim poziomie zniżał się nie będę.

Ogólniki, o których mówię/piszę to - tylko z mojego podwórka - duży japoński wykonawca elektroniki samochodowej Sews - zwalnia właśnie prawie 200 osób, niedaleki Vix Filtron, kolejne zwolnienia. Nie jestem obrońcą idei kryzysowych, ani temu podobnych. Wolę dyskutować konkretnie niż pleść mądrości oświecone na forum udowadniając nic nie wnoszące do wątku (kryzys a sprzęt foto przypominam) tezy. Ja w każdym razie zakończyłem dyskusje. Jest ranek, wyspałem się i mam gdzieś bicie piany. Pozdrawiam.
    kończąc dyskusję z Tobą podkreślam, że to Ty biłeś pianę i bawiłeś się w wycieczki ad personam (vide Mój Pies). Dodam też, że to Twoje argumenty były na poziomie "mądrości oświeconej" (vide zwalniają amerykańskie koncerny, Isladndia bankrutuje). Klasyczna projekcja.

Cytat Zamieszczone przez saurian Zobacz posta
    "Moja rodzina na początku XXI wieku, jak wiele innych rodzin w polsce prawie przymierała głodem"

W zasadzie to cały czas mamy początek XXI. Dlaczego Twoja rodzina głoduje a Ty na forum siedzisz ??
    heheheeh

Zartuje

Pozdrawiam
    bo działo się to mniej więcej w latach 2000-2002. Potem właśnie nastąpiła ogromna poprawa tzw. warunków bytowych.

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    Podwyżki cen są co roku? Powiedz kiedy ostatnio Canon podniósł ceny o 15% na swój sprzęt. Żyjesz chyba w jakiejś bańce, która kontakt ze światem ma tylko przez gazety. I w sumie tego Ci zazdroszczę
    Spójrz na ceny np DSLR rok temu i teraz... Dodaj nawet 15% i odpowiedz sobie na pytanie czy jest drożej? Mnie na początku zeszłego roku nie było stać na DSLR entry-level, bo różnica między ceną dzisiejszą a ówczesną wynosiła circa 800-1000 zł.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    W ogóle jest super Powiedz to tylko zwolnionym osobom w mojej firmie.
    widzisz - moja firma niezmiennie ciągle zatrudnia nowych pracowników.
    Ostatnio edytowane przez giltoniel ; 09-01-2009 o 10:50 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów