Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 238

Wątek: Kryzys a cena sprzetu

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Ale dlaczego od razu miała by bankrutować? Przecież sprzęt fotograficzny to nie jedyny asortyment produkowany przez tą firmę, o czym wiele osób najwidoczniej zapomina.
    Tutaj wcale nie chodzi o asortyment. Wystarczy jeden "cwany" księgowy, który zainwestuje na giełdzie, albo w opcje walutowe :-)
    Oczywiście wszystko jest możliwe, ale prawdopodobieństwo raczej nikłe
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Tutaj wcale nie chodzi o asortyment.
    Ależ właśnie chodzi. Wiele osób utożsamia firmę Canon tylko i wyłącznie z produkcją sprzętu foto i w ich mniemaniu firma ta "żyje" wyłącznie z jego sprzedaży. To że spadł popyt na jeden z jej "produktów" jakim jest sprzęt foto wcale nie oznacza iż w innych "gałęziach" jej działalności sytuacja musi wyglądać podobnie. Inwestycje giełdowe w kontekście który poruszyłem nie mają nic do rzeczy - rozmawiamy o sprzedaży produktów a nie o inwestycjach firmy.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 12-02-2009 o 16:19
    EOS + Speedlite

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mastercheat Zobacz posta
    Lepsze czasy niekoniecznie muszą przyjść.

A co jeśli np. firma Canon zbankturuje

czy jest to nieralny pomysł? czy ja wiem
    A co będzie jak w ziemię uderzy meteoryt 8)? Gdybać można tylko, że co dla nas z tego wynika konstruktywnego? Przecież przed pewnymi globalnymi zjawiskami nie sposób się zabezpieczyć?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Inwestycje giełdowe w kontekście który poruszyłem nie mają nic do rzeczy - rozmawiamy o sprzedaży produktów a nie o inwestycjach firmy.
    Rozmawiamy o bankrutowaniu, a nie zaniechaniu/spadku sprzedaży:

A co jeśli np. firma Canon zbankturuje

czy jest to nieralny pomysł? czy ja wiem
    Ale dlaczego od razu miała by bankrutować?
    Sprzedaż może być na wysokim poziomie, a firma może zbankrutować np. z powodów, które podałem wcześniej.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Rozmawiamy o bankrutowaniu, a nie zaniechaniu/spadku sprzedaży...
    Tak ale "bankrutowaniu" w kontekście spadku sprzedaży. Tak jeden jak i drugi (spadek sprzedaży czy też "nietrafione inwestycje") czynnik może przyczynić się do takiego stanu rzeczy. Tak czy inaczej uważam problem bankructwa Canon-a za czysto abstrakcyjny.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 12-02-2009 o 17:43
    EOS + Speedlite

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak czy inaczej uważam problem bankructwa Canon-a za czysto abstrakcyjny.
    Dokładnie - firma jest w bardzo dobrej kondycji finansowej. W najlepszej jeśli chodzi o duże japońskie firmy elektroniczne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

A w USA promocja,a u nas nic. Nawet nie można kupić 450D bo praktycznie w żadnym sklepie nie ma (są drobne wyjątki). http://www.usa.canon.com/consumer/co...t&promocat=111

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

nie mówię że musi, ale jak słyszę jak różne firmy pokolei padają, to może być nieciekawie. Kryzys jest dość ogólnie odczuwalny, AGD i RTV tez dostają mocne baty.
    Sprzedaż spada niestety...
    Chyba sprzedaż rzeczywiście jest nie najlepsza - z różnego rodzaju sklepów mam całą masę ulotek o promocjach, wyprzedażach i rabatach na najróżniejsze wyroby.

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    A w USA promocja,a u nas nic. Nawet nie można kupić 450D bo praktycznie w żadnym sklepie nie ma (są drobne wyjątki). http://www.usa.canon.com/consumer/co...t&promocat=111
    Skoro w USA są promocje, to powinny i one się u nas pojawić (w każdym razie teoretycznie).
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 13-02-2009 o 00:04 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Skoro w USA są promocje, to powinny i one się u nas pojawić (w każdym razie teoretycznie).

tyle, ze przy obecnym kursie nawet te 200 $ rabatu daje wyższą cenę niż w Polsce
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Chyba sprzedaż rzeczywiście jest nie najlepsza - z różnego rodzaju sklepów mam całą masę ulotek o promocjach, wyprzedażach i rabatach na najróżniejsze wyroby..
    Zapewne Canonowi rowniez spadla sprzedaz i mimo podniesienia cen nie zarobi tego co wczesniej ,a co za tym idzie bedzie sie musial zastanowic nad wprowadzaniem jakis promocji

Ależ właśnie chodzi. Wiele osób utożsamia firmę Canon tylko i wyłącznie z produkcją sprzętu foto i w ich mniemaniu firma ta "żyje" wyłącznie z jego sprzedaży. To że spadł popyt na jeden z jej "produktów" jakim jest sprzęt foto wcale nie oznacza iż w innych "gałęziach" jej działalności sytuacja musi wyglądać podobnie. Inwestycje giełdowe w kontekście który poruszyłem nie mają nic do rzeczy - rozmawiamy o sprzedaży produktów a nie o inwestycjach firmy..
    Jednak mozna sie spodziewac , ze sprzet fotograficzny jest liczaca sie galaz produktow Canona ,i straty na tym polu zaczna ich bolec, w swoim czsie.

Pozdrowienia
    Pozdrowienia
    -------------------
    CANON i szkielka

Strona 22 z 24 PierwszyPierwszy ... 122021222324 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów