Strona 18 z 24 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 238

Wątek: Kryzys a cena sprzetu

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Fotojoker - 3444 zł / Agito - 3396 zł / Cyfrowe - 3449 zł - czyli cena raczej w dół - biorąc pod uwagę fakt, że w MM chodził po bodaj 3900 zł w innych też był droższy.
    Ostatnio edytowane przez giltoniel ; 15-01-2009 o 19:30

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

a pytałeś czy mają i ile na stanie po tej cenie? może tak : http://nikonrumors.com/ <--- tendencja raczej po linii myślenia himi i dotyczy nikona, a może szykują już d95(nic o tym nie wiem, tak luźno rzuciłem)

Coś już napisał Awatar CeErIOiKs
    Miasto
    Plock

Domyślnie

2 tygodnie temu sam kompletowałem zestaw...
    Nic mi po tym jak w ofercie było tanio...a termin dostawy okazywało się że nieznany lub oscylował w granicach 14 dni z bardzo możliwa podwyżką

( odbiegając od sprzętu foto, sprawa z monitorem z wyższej półki i było to samo )

W końcu trafiłem, ale też na ostatnie sztuki.
    5D Mk II - C17-40 4 L / C EF 24-70 mm F2.8 L / C EF 70-200 F2.8 L / V Sherpa 600 / Lowepro CompuTrekker AW
    Panasonic DMC-LS80 / 2 x 2 GB SD
    Criodesign.pl - Crio Art Design

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giltoniel Zobacz posta
    Fotojoker - 3444 zł / Agito - 3396 zł / Cyfrowe - 3449 zł - czyli cena raczej w dół - biorąc pod uwagę fakt, że w MM chodził po bodaj 3900 zł w innych też był droższy.
    A ja Ci na to (z cyfrowe.pl):
    Grudzień 2008 - C24-70/2.8 - 3550 brutto,
    Styczeń 2008 - C24-70/2.8 - 4299 brutto.

a promocje w MM/Saturn rządzą się własnymi prawami. Cena sprzedaży w promocji może być mniejsza od ceny zakupu dla tych sieci. Z powodów różnych.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giltoniel Zobacz posta
    Tradycyjnie agresywnie Himi - nic to przyzwyczaiłem się do Twojej buty. Jakbyś nie zauważył nie udowadniam tylko stawiam pytania. I to na konkretnych przykładach: ty się wydzierasz, a ja pytam dlaczego w MM D90 + 18-105 = 3200 zł gdy wcześniej kosztował 3500 zł. Ty - jak zwykle abstrakcyjnie o podwyżkach, które "widzą wszyscy" ja o konkretach. Tylko z czego ta agresja się bierze? Z tego, że Twoja wizja świata bywa odmienna od wizji innych?
    Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    giltoniel -co ty chcesz tymi swoimi ,,analizami'' udowodnić? Kwadraturę koła?Sam nie planuję zakupów,ale kilku moich znajomych z tego forum jest w ich trakcie lub planuje. Wszyscy słyszą od sprawdzonych sprzedawców, że nowy tydzień przyniesie wzrosty cen. Nikon już je podniósł. Ty oczywiście możesz tkwić w swoim przekonaniu, że jest spoko i defetyści powinni się leczyć. Ale warto czasem wyścibić nos poza własne ego i rozejrzeć się po świecie. Ty nie widzisz kryzysu,nie widzisz podwyżek. Super. Pozostali powariowali. Czas sięgnąć po prozac (to uwaga do mnie).
    Nie wiem szczerze mówiąc gdzie Ty (giltoniel) widzisz tę agresję u himi. Za to bardzo łatwo dostrzec IMHO dość mocne sformułowoania u Ciebie 8).

Ale AD Rem .
    Nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków na podstawie chwilowych wahań cen czy promocji w tym czy innym markecie. Tak na prawdę w ciągu miesiąca/dwóch okaże się czy podwyżki to fakt.

Jednak skoro producenci to zapowiedzieli to bym im wierzył. Myślę też że jest to poniekąd zabezpieczenie z ich strony (i może trochę pretekst) przed zbyt dużym spadkiem cen sprzętu. No bo jeśli te ceny w połowie roku jakoś się ustatkują i może nawet spadną no to spadną do poziomu co najwyżej sprzed podwyżki - i wtedy i tak będą do przodu. Uważam to za bardzo racjonalny ruch z ich strony nawet kosztem chwilowego spadku sprzedaży.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków na podstawie chwilowych wahań cen czy promocji w tym czy innym markecie. Tak na prawdę w ciągu miesiąca/dwóch okaże się czy podwyżki to fakt.
    zgadzam się z Tobą - ba, bardzo jestem ciekaw cen za 2-3 m-ce i nie zarzekam się, że będą niższe. Drażni mnie to, że Himi każdy przejaw innego myślenia uważa za objawy obłędu - przeczytaj od początku moją wymianę zdań z nim: argumenty ad personam typu "czytaj Mojego Psa". A jak potraktować taką wypowiedź: "Ale warto czasem wyścibić nos poza własne ego i rozejrzeć się po świecie." Nic nie chcę udowadniać, jedynie uważam, że nie można "religijnie" podchodzić zarówno do doniesień medialnych, jak i zapewnień sprzedawców i producentów, bo to, że cena pójdzie jutro w górę nie oznacza, że za miesiąc nie będzie "promocji" obniżającej cen wobec małego popytu. Pracuję w dużej firmie i współpracuję z jej marketingiem na poziomie opiniowania nowych usług a także cen i trochę wiem, jak wygląda tzw. polityka cenowa i od czego jest uzależniona. Rynek to nie świątynia, a ceny to nie biblia, żeby zarzucać jak Himi innym egotyzm, gdy widzą świat nie tylko w czeni i w bieli.

Zablokowany

Domyślnie

O bucie kolego z tobą rozmawiał nie będę. Krótko jesteś na forum, a już jesteś arogancki. To się nie opłaca. Ja nie znajduję przyjemności w konwersacji z tobą i zmuszony jestem ją zakończyć bo mam dość impertynencji miernej próby. Pozdrawiam innych uczestników ciekawego wątku.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Zauważyłem, że niektóre dobra luksusowe typu: samochody, mieszkania, telewizory LCD można dostać teraz taniej niż w roku ubiegłym. Szkoda, że sprzęt Foto nie podlega tej tendencji (patrząc na niektóre ceny rzeczy w tym segmencie, to trudno ich nie uznać za luksusowe). Widać kryzys rządzi się swoimi prawami
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Cool $

"Drożej? Taniej? Co z cenami aparatów":
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8346

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    "Drożej? Taniej? Co z cenami aparatów":
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8346
    Konosuke Matsushita, założyciel firmy Panasonic, zwykł mawiać, że dobre czasy są dobre ale złe czasy są jeszcze lepsze. Kryzys pokazuje, które firmy są zdrowe i przetrwają oferując klientom prawdziwą wartość dodaną, a które będą musiały zredukować bądź nawet zlikwidować swoją działalność - przypomniał Radek Jaworski.
    Niezwykle trafna maksyma .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 18 z 24 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów