Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 238

Wątek: Kryzys a cena sprzetu

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

U Nikona wszystko poza korpusami 10-15% w górę (worldwide). Cienko się robi...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar fazid_66
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viqy Zobacz posta
    Kupujcie koledzy kupujcie ... pracuję w dystrybucji, będą podwyżki. To nie mrzonki ani czcza gadanina.
    Mamy kupować dlatego, że będą podwyżki, czy dlatego, że pracujesz w dystrybucji?

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Powód dowolny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Sądzę, że na razie nie ma powodów do paniki. Co prawda sprzętu u dystrybutorów jest bardzo mało - poczekajmy na dostawy a zobaczymy jak jest u nas z tym kryzysem (tzn z cenami w tym roku).
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 15-01-2009 o 18:04
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

wogole co to za kryzys, kedy benzyna tak potaniała, domy tanieją, auta uzywane potaniały. Dla mnie to wyglada bardzo pozytywnie

Bywalec
    Miasto
    Tarnów/Warszawa

Domyślnie

Dostałem maila od kilku sklepów foto - i niestety średnio podwyżki będą o 15 % ..

Ale może będzie cash back 2009 więc nie widzę problemu ..

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

W grudniu mój brat kupował Nikona D90 z obiektywem 18-105. Padło na Fotojokera, tam cena wynosiła 3500 zł. Gdy poszedł do sklepu okazało się, że aparatu nie ma i nie wiadomo czy będzie - bo Nikon nie dostarczył. Ostatecznie w podobnej cenie brat dokonał zakupu w Vobisie, choć też nie bez trudu, bo jak twierdzili sprzedawcy popyt był spory i Nikon nie nadążał. Jakie było moje zdziwienie, gdy dziś dotarła do mnie gazetka Media Markt i cena tego zestawu to 3200 zł. Pytanie więc się pojawia: skoro były z dostaniem aparatu problemy zakładam, że cena w MM odnosi się już do nowej dostawy. Ciekaw jestem, jak ma się to do zapowiedzi podwyżek, które w kilku wątkach wcześniej się pojawiły?

EDIT: w świetle powyższego zastanawiam się, czy to całe gadanie o podwyżkach nie ma na celu zwiększenia sprzedaży na zasadzie: "kupujcie - będzie drożej". Wiem, że ktoś z Was opowiadał o wzroście ceny którejś z e-Lek, ale wydaje mi się, że jedno nie musi wykluczać drugiego, choć oczywiście mogę być w błędzie.
    Ostatnio edytowane przez giltoniel ; 15-01-2009 o 18:28

Zablokowany

Domyślnie

giltoniel -co ty chcesz tymi swoimi ,,analizami'' udowodnić? Kwadraturę koła?Sam nie planuję zakupów,ale kilku moich znajomych z tego forum jest w ich trakcie lub planuje. Wszyscy słyszą od sprawdzonych sprzedawców, że nowy tydzień przyniesie wzrosty cen. Nikon już je podniósł. Ty oczywiście możesz tkwić w swoim przekonaniu, że jest spoko i defetyści powinni się leczyć. Ale warto czasem wyścibić nos poza własne ego i rozejrzeć się po świecie. Ty nie widzisz kryzysu,nie widzisz podwyżek. Super. Pozostali powariowali. Czas sięgnąć po prozac (to uwaga do mnie).

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Tradycyjnie agresywnie Himi - nic to przyzwyczaiłem się do Twojej buty. Jakbyś nie zauważył nie udowadniam tylko stawiam pytania. I to na konkretnych przykładach: ty się wydzierasz, a ja pytam dlaczego w MM D90 + 18-105 = 3200 zł gdy wcześniej kosztował 3500 zł. Ty - jak zwykle abstrakcyjnie o podwyżkach, które "widzą wszyscy" ja o konkretach. Tylko z czego ta agresja się bierze? Z tego, że Twoja wizja świata bywa odmienna od wizji innych?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giltoniel Zobacz posta
    , a ja pytam dlaczego w MM D90 + 18-105 = 3200 zł ?

media słynie z takich numerów i to nie od dziś.

wydają gazetke z ceną jakiegoś produktu śmiesznie tanią. i ten produkt w tej cenie jest. ale jest go ... 2 - 3 szt.

pozostałe są już w 'normalnej" cenie , ale przeważnie jet tak że jak sie już człowiek podjara i przyjedzie do media to zawsze cos kupi

i interes się kręci

Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów