Strona 3 z 24 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 238

Wątek: Kryzys a cena sprzetu

Bywalec Awatar armageddon
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Patrząc na kalendarium makroekonomiczne to mozna zalozyc ze conajmniej do srody. Publikacja deflatora PKB ze strefy euro. konsensus to -0.2% kwartał do kwartału i 1.4% rok do roku. Kazdy odczyt gorszy spowoduje wyprzedaz euro i umocnienie dolara.
    ale jak wiadomo forex to rynek spekulacyjny- tak wiec niczego nie mozna byc pewnym
    Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez armageddon Zobacz posta
    Zgodze sie z kolegą fret. jesli u fryzjera uslyszy sie ze trzeba zaczac inwestowac w gielde to jest to ostatni moment na opuszczenie rynku. od dluzszego czasu jestem bardzo wtajemniczony w rynek kapitalowy. w tej chwili mozna prognozowac umacnianie sie dolara ponieważ jest on w duzej korelacji z euro. recesja w strefie zjednoczonej europy stala sie faktem dlatego para EUR-USD osłabiła sie juz od szczytu na poziomie 1.63 i jest obecnie najnizej od poczatku roku tj 1.38. wybicie dolem z psychologicznego poziomu 1.5 doprowadza juz od kilku tygodni do aprecjacji dolara. dzieje sie tak poniewaz taniejace surowce i spadki kursow akcji na new york stock exchange zmniejszaja apetyt na ryzyko i sugeruja lokowanie kapitalu na rynku pienieznym i obligacjach. spodziewalbym sie umocnienia dolara do euro do poziomu 1.33. tam wlasnie przebiega istotny poziom wsparcia. juz dzis mozemy zauwazyc drozejace urzadzenia pochodzace z usa np procesory intela czy pamieci RAM
    na wstępie chciałbym za znaczyć, że nie mam zamiaru nikogo obrażać, zarówno autora tej mini analizy jak i forumowiczów, ale śmiem twierdzić, że da ona analogiczny efekt jak wytłumaczenie na sucho w dwóch zdaniach na zebraniu bankowców jakie możliwości daje literka "M" na kółku aparatu
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Miasto
    Sopot

Domyślnie

zgodze sie ze jest to temat rzeka- ale sa pewne proste mechanizmy pozwalajace prognozowac krotkoterminowo
    Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Patrząc na kalendarium makroekonomiczne to mozna zalozyc ze conajmniej do srody. Publikacja deflatora PKB ze strefy euro. konsensus to -0.2% kwartał do kwartału i 1.4% rok do roku. Kazdy odczyt gorszy spowoduje wyprzedaz euro i umocnienie dolara.
    ale jak wiadomo forex to rynek spekulacyjny- tak wiec niczego nie mozna byc pewnym
    armageddon - z całym szacunkiem, ale obawiam się, że z takimi tematami na tym forum długo nie pobłyszczysz - to nie to forum. Na co dzień muszę czytać tego typu wywody, zarówno jak moi klienci i efekt jet taki, że w dwa tygodnie narobili sobie dziadostwa na poziomie od kilku do kilkudziesięciu mln pln.

Pozdrawiam

SP.
    ogólnie Twoje komentarze nie będą miały większego praktycznego zastosowania wśród forumowiczów.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Miasto
    Sopot

Domyślnie

dwa tygodnie i miliony strat..: derywaty sa tylko dla obeznanych.
    Panuna: to jest hyde park, nie widze negatywnych stron w dyskutowaniu o temacie, ktory został zalozony po pierwsze nie przeze mnie i byc moze zainteresuje innych.tym bardziej ze poprzednicy prosili o wypowiedzi grona obytych w temacie.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

dwa tygodnie i miliony strat..: derywaty sa tylko dla obeznanych.
    spróbuj pogadać z eksporterami, którzy np 3 sierpnia pozawierali transakcje i mają całe działy piekielnie dobrze opłacanych specjalistów.

Panuna: to jest hyde park, nie widze negatywnych stron w dyskutowaniu o temacie, ktory został zalozony po pierwsze nie przeze mnie i byc moze zainteresuje innych.tym bardziej ze poprzednicy prosili o wypowiedzi grona obytych w temacie.
    nie mam nic do twoich komentarzy, bo mają swoje podstawy, z którymi można się zgadzać lub je kwestionować w oparciu o własne lub nawet cudze wnioski.
    Z życia jednak wiem, że jeżeli chcę efektywnie (a nie efektownie) pomóc jak najszerszemu gronu zainteresowanych, to nie mogę tego robić w sposób czytelny dla 2%, stąd mój przykład z bankowcami i aparatrem.

Bez urazy - pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Suwałki

Domyślnie

Znaczy się podrożeje czy stanieje? :-)

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez laur Zobacz posta
    Znaczy się podrożeje czy stanieje? :-)
    też chciałbym wiedzieć, uważam że obecne ceny są na fajnym poziomie (akceptowalnym przeze mnie) i dlatego nowe body już do mnie idzie.

Miasto
    Sopot

Domyślnie

spojrzcie na wykresy ze mialem racje, zloty jest slabiutki od rana, a dolar nieslychanie sie umocnil. sprzet zaczyna drozeć

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

sprzet zaczyna drozeć

A mógłbyś podać jakieś przykłady gdzie zdrożał?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 24 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów