Strona 2 z 24 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 238

Wątek: Kryzys a cena sprzetu

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

dobrze, ze poruszyłes ten temat, sam jestem ciekawy co powiedzą koledzy bardziej obeznani w prawidłach rynku, kupować teraz czy czekać miesiąc, dwa...?
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Po akceptacji planu Poulsona rynki nieśmiało drgnęły do góry, po transferach gotówki powinny jeszcze trochę ruszyć, jednak kryzys to nie tylko USA i nie tylko banki. Wydaje mi się, że obecnie jest dobry moment na kupienie sprzętu (bardzo krótki), niedługo ceny wzrosną, spadną natomiast ceny sprzętu używanego, z powodu ograniczenia zarobków itp i konieczności uzyskania środków np ze sprzedaży aparatu/obiektywów. Tak więc nówki kupować teraz (bardzo szybko), z używkami lepiej się nieco wstrzymać. (Dotyczy to sytuacji w Polsce).
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Włocławek/Poznań

Domyślnie

Po wpompowaniu 700mld $ do systemu jest bardzo duża szansa, że dolar poleci w dół i to do wszystkich walut więc moim zdaniem z zakupami z USA można chwilkę zaczekać bo jest szansa na powrót w okolice 2zł
    30d T17-50 C70-200/4
    www.pawelnawrot.com

Dopiero zaczyna Awatar besson
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski / Warszawa

Domyślnie

niestety zarówno euro jak i dolar od 2 tygodni idą systematycznie w górę jak to wpłynie na ceny to sami wiecie. Polecam stronkę dla przeciętnego Kowalskiego www.bankier.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mnie się wydaje, że na podstawie obecnej sytuacji bardzo ciężko jest wyrokować co będzie się działo z cenami sprzętu i to nawet w bliskiej przyszłości. Można sobie oczywiście bić pianę na forum. Szczególnie gdy za podejmowane decycje w wyniku takich rad "doradca" nie bierze żadnej odpowiedzialności (w szczególności finansowej).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli wątek kryzysowy pojawia się na forum pstrykaczy, to najczęsciej oznacza, że koniec kryzysu już blisko Ponoć najpewniejszy sygnał odwrócenia trendu, to jak sie u fryzjera usłyszy o hossie, albo o kryzysie

Bywalec Awatar armageddon
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Zgodze sie z kolegą fret. jesli u fryzjera uslyszy sie ze trzeba zaczac inwestowac w gielde to jest to ostatni moment na opuszczenie rynku. od dluzszego czasu jestem bardzo wtajemniczony w rynek kapitalowy. w tej chwili mozna prognozowac umacnianie sie dolara ponieważ jest on w duzej korelacji z euro. recesja w strefie zjednoczonej europy stala sie faktem dlatego para EUR-USD osłabiła sie juz od szczytu na poziomie 1.63 i jest obecnie najnizej od poczatku roku tj 1.38. wybicie dolem z psychologicznego poziomu 1.5 doprowadza juz od kilku tygodni do aprecjacji dolara. dzieje sie tak poniewaz taniejace surowce i spadki kursow akcji na new york stock exchange zmniejszaja apetyt na ryzyko i sugeruja lokowanie kapitalu na rynku pienieznym i obligacjach. spodziewalbym sie umocnienia dolara do euro do poziomu 1.33. tam wlasnie przebiega istotny poziom wsparcia. juz dzis mozemy zauwazyc drozejace urzadzenia pochodzace z usa np procesory intela czy pamieci RAM
    Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mnie się wydaje, że na podstawie obecnej sytuacji bardzo ciężko jest wyrokować co będzie się działo z cenami sprzętu i to nawet w bliskiej przyszłości. Można sobie oczywiście bić pianę na forum. Szczególnie gdy za podejmowane decycje w wyniku takich rad "doradca" nie bierze żadnej odpowiedzialności (w szczególności finansowej).
    podpiszę się pod tym, co pisze Kolekcjoner. Od nastu lat pracuję w branży finansowej i z perspektywy czasu widzę, że największy syf i kłopoty ludzie mają jak słuchają "specjalistów". Osobiście uważam, że w wątku można sobie pogdybać, ale nic sensownego z tego nie wyniknie, ponieważ w grę wchodzi dużo za dużo uwarunkowań o różnej wadze oddziaływania, stąd przy obecnej sytuacji każdy ze scenariuszy jest możliwy. Jeżeli byłaby możliwość oszacowania dokładnej wartości jakiejkolwiek waluty, nawet w niedługim czasie, to departamenty skarbowe w bankach nie zarabiały by takich kroci.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Bywalec Awatar armageddon
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

jesli niemiecki bank inwestycyjny Hypo Real Estate upadnie to jutro mamy dalej umocnienie dolara w stosunku do głownych walut w tym złotego
    Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez armageddon Zobacz posta
    jesli niemiecki bank inwestycyjny Hypo Real Estate upadnie to jutro mamy dalej umocnienie dolara w stosunku do głownych walut w tym złotego
    o ile nastąpi to umocnienie? i na jak długo?
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Strona 2 z 24 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów