Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Nie można wyciągać zbyt daleko idących wniosków na podstawie chwilowych wahań cen czy promocji w tym czy innym markecie. Tak na prawdę w ciągu miesiąca/dwóch okaże się czy podwyżki to fakt.
zgadzam się z Tobą - ba, bardzo jestem ciekaw cen za 2-3 m-ce i nie zarzekam się, że będą niższe. Drażni mnie to, że Himi każdy przejaw innego myślenia uważa za objawy obłędu - przeczytaj od początku moją wymianę zdań z nim: argumenty ad personam typu "czytaj Mojego Psa". A jak potraktować taką wypowiedź: "Ale warto czasem wyścibić nos poza własne ego i rozejrzeć się po świecie." Nic nie chcę udowadniać, jedynie uważam, że nie można "religijnie" podchodzić zarówno do doniesień medialnych, jak i zapewnień sprzedawców i producentów, bo to, że cena pójdzie jutro w górę nie oznacza, że za miesiąc nie będzie "promocji" obniżającej cen wobec małego popytu. Pracuję w dużej firmie i współpracuję z jej marketingiem na poziomie opiniowania nowych usług a także cen i trochę wiem, jak wygląda tzw. polityka cenowa i od czego jest uzależniona. Rynek to nie świątynia, a ceny to nie biblia, żeby zarzucać jak Himi innym egotyzm, gdy widzą świat nie tylko w czeni i w bieli.