U Nikona wszystko poza korpusami 10-15% w górę (worldwide). Cienko się robi...
U Nikona wszystko poza korpusami 10-15% w górę (worldwide). Cienko się robi...
Powód dowolny![]()
Sądzę, że na razie nie ma powodów do paniki. Co prawda sprzętu u dystrybutorów jest bardzo mało - poczekajmy na dostawy a zobaczymy jak jest u nas z tym kryzysem (tzn z cenami w tym roku).
Ostatnio edytowane przez Jago ; 15-01-2009 o 18:04
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
wogole co to za kryzys, kedy benzyna tak potaniała, domy tanieją, auta uzywane potaniały. Dla mnie to wyglada bardzo pozytywnie![]()
Dostałem maila od kilku sklepów foto - i niestety średnio podwyżki będą o 15 % ..
Ale może będzie cash back 2009 więc nie widzę problemu..
W grudniu mój brat kupował Nikona D90 z obiektywem 18-105. Padło na Fotojokera, tam cena wynosiła 3500 zł. Gdy poszedł do sklepu okazało się, że aparatu nie ma i nie wiadomo czy będzie - bo Nikon nie dostarczył. Ostatecznie w podobnej cenie brat dokonał zakupu w Vobisie, choć też nie bez trudu, bo jak twierdzili sprzedawcy popyt był spory i Nikon nie nadążał. Jakie było moje zdziwienie, gdy dziś dotarła do mnie gazetka Media Markt i cena tego zestawu to 3200 zł. Pytanie więc się pojawia: skoro były z dostaniem aparatu problemy zakładam, że cena w MM odnosi się już do nowej dostawy. Ciekaw jestem, jak ma się to do zapowiedzi podwyżek, które w kilku wątkach wcześniej się pojawiły?
EDIT: w świetle powyższego zastanawiam się, czy to całe gadanie o podwyżkach nie ma na celu zwiększenia sprzedaży na zasadzie: "kupujcie - będzie drożej". Wiem, że ktoś z Was opowiadał o wzroście ceny którejś z e-Lek, ale wydaje mi się, że jedno nie musi wykluczać drugiego, choć oczywiście mogę być w błędzie.
Ostatnio edytowane przez giltoniel ; 15-01-2009 o 18:28
giltoniel -co ty chcesz tymi swoimi ,,analizami'' udowodnić? Kwadraturę koła?Sam nie planuję zakupów,ale kilku moich znajomych z tego forum jest w ich trakcie lub planuje. Wszyscy słyszą od sprawdzonych sprzedawców, że nowy tydzień przyniesie wzrosty cen. Nikon już je podniósł. Ty oczywiście możesz tkwić w swoim przekonaniu, że jest spoko i defetyści powinni się leczyć. Ale warto czasem wyścibić nos poza własne ego i rozejrzeć się po świecie. Ty nie widzisz kryzysu,nie widzisz podwyżek. Super. Pozostali powariowali. Czas sięgnąć po prozac (to uwaga do mnie).
Tradycyjnie agresywnie Himi - nic to przyzwyczaiłem się do Twojej buty. Jakbyś nie zauważył nie udowadniam tylko stawiam pytania. I to na konkretnych przykładach: ty się wydzierasz, a ja pytam dlaczego w MM D90 + 18-105 = 3200 zł gdy wcześniej kosztował 3500 zł. Ty - jak zwykle abstrakcyjnie o podwyżkach, które "widzą wszyscy" ja o konkretach. Tylko z czego ta agresja się bierze? Z tego, że Twoja wizja świata bywa odmienna od wizji innych?
media słynie z takich numerów i to nie od dziś.
wydają gazetke z ceną jakiegoś produktu śmiesznie tanią. i ten produkt w tej cenie jest. ale jest go ... 2 - 3 szt.
pozostałe są już w 'normalnej" cenie , ale przeważnie jet tak że jak sie już człowiek podjara i przyjedzie do media to zawsze cos kupi
i interes się kręci![]()