Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 238

Wątek: Kryzys a cena sprzetu

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bez wątpienia kryzys nadciąga, a ceny walut wzrosły. Ceny sprzętu w ślad za tym też wzrosnąć powinny
    Z drugiej zaś strony wyższe ceny nie będą kusić zakupem odchudzonych kryzysem portfeli i pewnie popyt spadnie, a co za tym idzie jakaś jakiejś części dystrybutorów zajrzy w oczy widmo bankructwa. Zapewne oni będą się salwować superwyprzedażą, by przynajmniej odzyskać zainwestowane w sprzęt pieniądze.
    Stąd wniosek: przyczaić się na okazję, a takie powinny się pojawić.
    C-F-K - forever

Coś już napisał Awatar sitek

Domyślnie

Canon Polska pokazał nowy cennik, od stycznia ceny wzrosły od 10-17%, a od lutego kolejne 5%, to są ceny dla sklepów typu: MM, Euro i wszystkich, którzy kupują od nich sprzęt. A co do zakupów zagranicznych to też trzeba się liczyć z podwyżkami, kiedyś euro kosztowało 3zł, teraz 4, nikt nie będzie dokładał. O ile taki np: 5d, czy 50d z czasem tanieje, to cały osprzęt raczej stoi w miejscu.
    Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
    www.fotografialodz.com

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Pracuję w mediach i jak słyszę o ,,szukaniu sensacji'', ,,sianiu defetyzmu'' i ,,kulcie zła'' to mnie pusty śmiech ogarnia. Rażą cię informacje o kryzysie? Prenumeruj ,,Mojego psa'', ,,Bravo Girl'', albo ,,Cztery kąty'', choć i tam mogę te hieny pisać o kryzysie. Fuj.
    niestety słowa nie zrozumiałeś z tego, co napisałem. Poza tym reagujesz emocjonalnie. Rzecz bowiem nie w tym, że kryzys to fikcja, ale w tym, że pisanie o nim przypomina ciągłe wyciąganie trupa z szafy. Od gazety w Pcimiu Dolnym do Rzeczpospolitej nie schodzi z łamów ten temat. Balon grozy rośnie i niedługo pęknie. Ciekawe co będzie się działo, jak już to się stanie.

Zablokowany

Domyślnie

Bo kryzys drogi panie to proces, a nie fakt jednorazowy jak dajmy na to upadek samolotu...Trudno to pojąć. Dziś bankrutuje Islandia, jutro amerykańskie koncerny zwalniają ludzi, a w sobotę w Polsce odbija się to czkawką, bo zakład japoński w moim mieście zwolni 800 osób. To trzy wydarzenia, których nie należy opisać? Przeanalizować? No nie, bo to ci zakłóca spokój. Mówię ci: ,,Mój pies'' ukoi ci nerwy. Mnie ukoi sen, idę spać.

Początki nałogu

Domyślnie

Ciekawe co będzie się działo, jak już to się stanie.
    pogrubia czcionke na pierwszej

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Bo kryzys drogi panie to proces, a nie fakt jednorazowy jak dajmy na to upadek samolotu...Trudno to pojąć. Dziś bankrutuje Islandia, jutro amerykańskie koncerny zwalniają ludzi, a w sobotę w Polsce odbija się to czkawką, bo zakład japoński w moim mieście zwolni 800 osób. To trzy wydarzenia, których nie należy opisać? Przeanalizować? No nie, bo to ci zakłóca spokój. Mówię ci: ,,Mój pies'' ukoi ci nerwy. Mnie ukoi sen, idę spać.
    chill out chłopie, bo monitor jadem zaplujesz :-| Poza tym rzecz w tym, że czytam te - wg. Ciebie - analizy i częściej zdarza się, że brak im podstaw ekonomicznych niż to, że spełniają kryteria merytoryczne... Zresztą to, co piszesz to w najwyższym stopniu ogólniki: bankructwo, zwolnienia. O mój spokój nie martw się - jestem spokojny. Moja rodzina na początku XXI wieku, jak wiele innych rodzin w polsce prawie przymierała głodem. I wtedy jakoś słowo kryzys nie występowało, choć wskaźniki ekonomiczne były o wiele gorsze niż teraz. No tak wtedy na topie była wojna z terroryzmem...
    Ostatnio edytowane przez giltoniel ; 09-01-2009 o 00:24

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Memoriz Zobacz posta
    weźmy pod uwagę pakiet Adobe CS4,jest kryzys ,a cena w porównaniu do wersji poprzedniej tj. CS3 Web Premium wzrosła o 1000zł...
    a czy porównałeś ceny Adobe CS3 w Polsce i Adobe CS3 w USA to u nas było drożej o całe 100% - a potem zdziwienie czemu ileś osób nie kupuje.
    CS4 - to cenowe przegięcie.
    Nawiasem pytam czy ktoś dostał ofertę z Adobe na PS Elementsa 7.0 za ok 110USD w wersji PL - była tak obietnica i nawet "subskkrybcja" na stronie Adobe i.....NIC
    Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Pracuję w mediach i jak słyszę o ,,szukaniu sensacji'', ,,sianiu defetyzmu'' i ,,kulcie zła'' to mnie pusty śmiech ogarnia. Rażą cię informacje o kryzysie? Prenumeruj ,,Mojego psa'', ,,Bravo Girl'', albo ,,Cztery kąty'', choć i tam mogę te hieny pisać o kryzysie. Fuj.
    Stary, daj spokój. Będziesz z tego robił obrone Częstochowy?
    Pisz co chcesz, nikt ci nie broni.
    Wg mnie media wyolbrzymiają pewne tematy i tyle. I jak to czytam, to ogarnia mnie rozabwienie, jak mozna ludziom prać mózgi. Mam kolege, którego strasznie to podnieca i co chwile komentuje, a to kryzys, a to policja sprawdza komputery, a to kurek z gazem, a to ojciec molestował rodzine...
    80% informacji to mielonka dla mas.

Wyolbrzymianie i pokazówka. Kobieta molestowana staje się sławna, czy chce czy nie, na całą Polskę. Wywiady, zdjęcia, wyznania... Naprawdę nie ma nic ciekawszego do pokazywania/opisywania?

To taka sama pokazowka jak z ogłaszaniem żaloby narodowej. Jak zginie w jednym wypadku 30 osób, masz ją zagwarantowaną. Tyle samo osób ginie podczas jednego weekendu na drogach. Jakoś nikt o tym nie trąbi i nie ogłasza żałoby.
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

saurian
    Guest

Domyślnie

"Moja rodzina na początku XXI wieku, jak wiele innych rodzin w polsce prawie przymierała głodem"

W zasadzie to cały czas mamy początek XXI. Dlaczego Twoja rodzina głoduje a Ty na forum siedzisz ??
    heheheeh

Zartuje

Pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giltoniel Zobacz posta
    Zwalniani ludzie? Ja czytałem o możliwych zwolnieniach w związku z tym, co ma nastąpić. Podwyżki cen? Jak co roku - nihil novi.
    W ogóle jest super Powiedz to tylko zwolnionym osobom w mojej firmie. Powiedz to jednemu deweloperowi w Gdańsku, który przed świętami musiał sprzedawać mieszkania poniżej kosztów budowy żeby spłacić zaciągnięte kredyty. Podwyżki cen są co roku? Powiedz kiedy ostatnio Canon podniósł ceny o 15% na swój sprzęt. Żyjesz chyba w jakiejś bańce, która kontakt ze światem ma tylko przez gazety. I w sumie tego Ci zazdroszczę

Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów