Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 238

Wątek: Kryzys a cena sprzetu

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

U mnie "na wiosce" by się to nie sprawdziło. Jesli na jednej stacji mam 3,34 zł a na drugiej - oddalonej o 600 metrów - 3,2zł to dla mnie wybór jest oczywisty.
    Internet pozwala nam na zakupy praktycznie na całym świecie, więc ze sprzętem foto będzie tak samo - ludzie będą ciągneli ze sklepów, w których jest najtaniej lub najzwyczajniej poczekają, bo jak już było wspomniane - nie jest to towar pierwszej potrzeby.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Domyślnie

[QUOTE=krzysiek29;585425]A jak chciałem sprzedać 24-70L nówkę za 3000 nie było chętnych..:-D:-D
    ..i wkońcu sprzedałeś? czy nadal oferta aktualna?

Dopiero zaczyna Awatar Madric
    Miasto
    Białogarde

Domyślnie

Witam
    Z tego co pamiętam w połowie lipca 2007 roku euro kupowałem po 3,85 w kantorze (wyjazd na urlop - zapada w pamieci). Zastanawia mnie ile wtedy kosztowało np. szkiełko 24-70 2.8L ? Dałbym głowe uciąć, że nie staniało aż tak dużo żeby dorzucać teraz podwyżkę do 20%, bo kurs sie zmienił. Wkur................... mnie te pismaki itp. Tylko zamieszanie sieją tak jakby choćby dzisiaj na znanym portalu zaczynającym się na O.... zamieścili, że Rosja przykręciła gas w Europie będzie katastrofa energetyczna! Ku..........! Jaka katastrofa.
    Panowie jesteśmy za przeproszeniem dymani na każdym kroku przez wszytkich od pismaków do molochów handlowych nie wspomnę o rządzie i najgorsze że kutwa nic nie możemy na to poradzić.
    Prawda jest taka, kasę swoją i tak zarobią bo kto będzie musiał kupić to kupi, bo jeżeli o nas chodzi musimy dbać o jakość a jakości tej nie uzyskamy czymś za 1000zł.
    Możemy się tylko pożalić sobie i ponarzekać. Mój kolega na imprezie zawsze prawi "Słabsi odpadają my jedziemy dalej".

Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar CeErIOiKs
    Miasto
    Plock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacenty Zobacz posta
    można wiedzieć jaką? jak to się ma do 3500 za 24-105/4L IS
    Cytat Zamieszczone przez czerwiniak Zobacz posta
    Moż wiedzieć za ile kupiłeś?, też chcę kupić, i nie wiem czy przeczekać czy kupować
    3599
    Ostatnio edytowane przez CeErIOiKs ; 08-01-2009 o 14:50
    5D Mk II - C17-40 4 L / C EF 24-70 mm F2.8 L / C EF 70-200 F2.8 L / V Sherpa 600 / Lowepro CompuTrekker AW
    Panasonic DMC-LS80 / 2 x 2 GB SD
    Criodesign.pl - Crio Art Design

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madric Zobacz posta
    Wkur................... mnie te pismaki itp. Tylko zamieszanie sieją tak jakby choćby dzisiaj na znanym portalu zaczynającym się na O....
    Media zyja sensacjami, by zwiększyć poczytność/oglądalność. Czasami wystarczy jakis np. gwałt, by stworzyć ogólnonarodową aferę. Oczywiście gwałt jest "wielkim" wydarzeniem, ale dla "uczestników" i najbliższych, a nie dla całej Polski.
    Tak samo jest z kurkiem gazu, czy z kryzysem. Wyolbrzymianie i nic więcej
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Dopiero zaczyna Awatar Madric
    Miasto
    Białogarde

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Media zyja sensacjami, by zwiększyć poczytność/oglądalność. Czasami wystarczy jakis np. gwałt, by stworzyć ogólnonarodową aferę. Oczywiście gwałt jest "wielkim" wydarzeniem, ale dla "uczestników" i najbliższych, a nie dla całej Polski.
    Tak samo jest z kurkiem gazu, czy z kryzysem. Wyolbrzymianie i nic więcej
    Kiedyś czytałem do kawki w pracy internetową prasę. A że mam kredyt, firme, rodzine itd. to człowiek cały czas chodził nabuzowany. Bo to idzie w góre tamto tam tamto tu ku......... . Przestałem to czytać! Teraz zaczynam od jednego fora do drugiego i jestem szcześliwszy.
    Tylko, że nawet na forach zaczynają pisać już o tym na co nie mamy i tak wpływu i jak tu być szczęśliwy w Polsce?

Początki nałogu

Domyślnie

i jak tu być szczęśliwy w Polsce?
    no tak jak piszesz miec firme placic 1200 i samemu kupowac merce, tak bylo tu od lat, polska to kraj miodem plynacy jak sie dorabiasz na grzbiecie innych, no moze troszke mniej bo ludzie rezygnuja ze trwalych zwiakow i jada do uk zarobi

Zablokowany

Domyślnie

Pewnie: pismaki ćwoki, wszyscy debile, kryzysu nie ma, gaz jest.

Puknijcie się w głowę koledzy. Jest kryzys, opisał to kilka postów temu nasz kolega chyba wystarczająco jasno, by wasze dyrdymały zamikły - wspomniał o zwalnianych ludziach, zagrożonych firmach. To są przykre realia, a jak słyszę wasze mocherowe pieprzenie, że
    ,,media kłamią'' to mnie jasny szlag trafia. Jeśli czerpiecie wiedzę z tabloidów to współczuję, jeśli swoje poglądy budujecie po lekturze ambitniejszych analiz rynkowych to współczuję jeszcze silniej - nie rozumiecie, co czytacie.

Nie chce mi się tu dalej wściekać. Nie wiem, czy i ile drożeje sprzęt. Wiem, że okiem nieuzbrojonym widać niestety skutki tego ,,medialnego'' kryzysu. A to przykre dla tych, których on dotyka.

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Himi nieuzbrojonym okiem widać, że recesja jest tuż za rogiem, ale jak uzbroisz oko zobaczysz też, że media rzeczywiście zrobiły z tego zjawiska igrzyska. Któregoś dnia nawet złapałem się na pomyśle, że policzę ile razy i w jakich przypadkach pojawia się słowo kryzys w większych gazetach. Zwalniani ludzie? Ja czytałem o możliwych zwolnieniach w związku z tym, co ma nastąpić. Podwyżki cen? Jak co roku - nihil novi. I nie twierdzę, że media kłamią, ale twierdzę, że sieją defetyzm i powodują, że właściciele małych i średnich firm zaczynają to co ma nastąpić traktować jako fakt dokonany. Bo tu już nawet nie chodzi JAK piszą, ale ILE piszą o tym zjawisku. Ciekawe ile inwestycji pójdzie w diabły nie z rzeczywistych powodów ekonomicznych tylko z założenia: jest kryzys, nie inwestujemy? Pytanie raczej retoryczne, ale pokazuje, że mamy samospełniającą się przepowiednię.
    Ostatnio edytowane przez giltoniel ; 08-01-2009 o 23:29

Zablokowany

Domyślnie

Pracuję w mediach i jak słyszę o ,,szukaniu sensacji'', ,,sianiu defetyzmu'' i ,,kulcie zła'' to mnie pusty śmiech ogarnia. Rażą cię informacje o kryzysie? Prenumeruj ,,Mojego psa'', ,,Bravo Girl'', albo ,,Cztery kąty'', choć i tam mogę te hieny pisać o kryzysie. Fuj.

Strona 12 z 24 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów