Podobają mi się oba zdjęcia z łabędziami, jeżeli miałbym wybrać wg mnie lepsze zagłosowałbym na 18. Jakim obiektywem je zrobiłaś?
Podobają mi się oba zdjęcia z łabędziami, jeżeli miałbym wybrać wg mnie lepsze zagłosowałbym na 18. Jakim obiektywem je zrobiłaś?
Źle się czuję jak sobie nie popstrykamwww.stasiaczek.blogspot.com
---------------------------------------------
Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS
17 ladne![]()
Cześć
Gratuluje pięknej okolicy i Talentu do fotografii. Tak trzymaj i nie ustawaj
Mam nadzieje że i ja kiedyś będę mógł pochwalić się takimi fotkami.
pozdrawiam
Mimo, że nie jestem jakimś szczególnym fanem tego typu fotografii, to jednak wszystkie zdjęcia obejrzałem z wielką przyjemnością. Gratuluje dobrze wykonaj roboty.
Z ostatniej serii 17-tka najlepsza.
Gratuluję wytrwałości w porannym wstawaniu.
pzdr
Bo to jest prawdziwe Jezioro Łabędzie. Żyje tam kilkadziesiąt par, część zostaje na zimę i jest kłopot, gdy przychodzą silne mrozy...
Black Sabbath... bardzo dobra muzyka. Ale Zeppelini lepsi! Olsztyn nie jest taki, jak Antarktyda. Chyba że się kocha jedno i drugie.
No to już spokojnie będziesz mi mógł sprzedawać sprzętDzięki Towers!
Dzięki Wam serdeczne.
Zuczek - pewnie, że będziesz mógł
Nie za bardzo? Ech ta młodzież! Ja jeżdżę codziennie
Zamiast przez Krasickiego jedź przez lasek jarocki, koło wieży TV. Bardzo ładna polno-leśna droga. Skręcasz w nią przed zdjazdem do Carrefoura, mniej więcej na wysokości Boenigka i wyjeżdżasz na szosie do Szczytna, skręcasz w lewo pod górkę, przez Kolonię Mazurską i jesteś na Leonharda. A jak skręcisz w prawo, na Szczytno, to za 1 km masz już Skandęjade z ulicy Kubusia Puchatka, Krasickiego, Leohharda..
No i tego ja pojąć nie mogę, żeby się tak męczyć i jeszcze za to płacić (paliwo). A można za darmo i piękną trasą. Przełam sięNiestety w wiekszosc dni jezdze/stoje w korkach samochodem.
Tylko pstrykać wtedy
Dzięki! C.70-200/2.8
Uff! Uznanie u Ptasiarza to jest coś! Dzięki.
Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 13-10-2008 o 09:30 Powód: Automerged Doublepost
Światła było ile trzeba, ja sobie jeszcze słabo radzę z polarem. Ale ćwiczę
Wiem, każde zdjęcie zyskuje na ciemym tle. No chyba, że rasowe high key, ale wtedy też raczej nie na białym..Myśle, że zbyt duży wpływ na odbiór odważnych, ciemnych zdjęć ma jasna oprawa naszego forum. Na tym tle nie da się dobrze zaprezentować tak ciemnych fotek bez ich uprzedniego dostosowania czyli odpowiedniego rozjaśnienia (bez zmiany szaty forum, tudzież w ogóle medium prezentacji...)
Chyba niesłusznie. Wybrałam opcję "cloudy" bo było cloudy - wydawało mi się, że obraz z auto WB jest za zimny. A pewnie trzeba było skorzystać z możliwości wybrania temperatury. Gdzieś pomiędzy powinno być OK..To samo tyczy temperatury barw zdjęć zestawianych w jednej, ciasnej prezentacji. Jeśli przyjąć, Ewo, że słusznie tak rozgrzałaś zdjęcie 10. (wg mnie zbyt ciepłe), to nigdy mnie do tego nie przekonasz zestawiając je bok w bok z raczej zimną fotografią nr 9.
Dzięki. Wychodzi, że jednak błąd. Albo lenistwoPierwszy zestaw (doskonały! gratuluję!) jest i pod tym względem daleko bardziej spójny. - Traktuję to "przegrzanie dziesiątki" jako manierę lub kaprys Artystki a nie błąd, bo to już jest taki poziom - przykro mi bardzo. ;-)
Zawsze chętnie skorzystam - dzięki!Napisz proszę, czy tutejsze słodkości i komplementy Cię mobilizują, czy wręcz przeciwnie? - Pytam w trosce o Twe kolejne zdjęcia i w obu przypadkach służę dobrym słowem! :-P
Wiesz, ja mam już trochę hartuKomplementy są miłe i nie będę udawać, że nie sprawiają mi przyjemności, ale zawsze byłam dość krytyczna wobec siebie. Wczoraj na przykład skasowałam ponad 2 giga zdjęć z weekendowego pleneru. Zostały dwa
. Nie to światło niestety, więc po obejrzeniu pierwszych dziesięciu nawet nie oglądałam pozostałych. Jeszcze parę miesięcy temu bym kombinowała, dziś trenuję bardzo ważny dla fotografa klawisz - delete
Nie ma, że boli!
Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 13-10-2008 o 09:49
Inspirujesz Ewo jak widzę wszystkich forumowiczów
Nawet ja dziś się zerwałem rano, co było od dawna planowane ale jakoś tak nie wychodziło
Ale co mi tam do poziomu Twoich zdjęć
Są naprawdę inspirujące i urzekające![]()