Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 246

Wątek: [ewa_olsztyn]co obiektyw zobaczył

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Podobają mi się oba zdjęcia z łabędziami, jeżeli miałbym wybrać wg mnie lepsze zagłosowałbym na 18. Jakim obiektywem je zrobiłaś?
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Domyślnie

16 i 17 - świetne foty, zadroszczę
    Canon 20d + Sigma 70-200 f/2.8 + Tamron 17-50 f/2.8 + Canon 50 f/1,8 + ...

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

17 ladne

Domyślnie

Cześć

Gratuluje pięknej okolicy i Talentu do fotografii. Tak trzymaj i nie ustawaj

Mam nadzieje że i ja kiedyś będę mógł pochwalić się takimi fotkami.

pozdrawiam
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Mimo, że nie jestem jakimś szczególnym fanem tego typu fotografii, to jednak wszystkie zdjęcia obejrzałem z wielką przyjemnością. Gratuluje dobrze wykonaj roboty .

Bywalec
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Z ostatniej serii 17-tka najlepsza.
    Gratuluję wytrwałości w porannym wstawaniu.
    pzdr

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    17. przesliczne! wiesz od razu mi sie skojarzyło z "Jezioro łabędzie"...
    Bo to jest prawdziwe Jezioro Łabędzie. Żyje tam kilkadziesiąt par, część zostaje na zimę i jest kłopot, gdy przychodzą silne mrozy...
    Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    a jak "Jezioro Łabędzie" to Czajkowski, a jak Czajkowski to muzyka, a jak muzyka to Black Sabbath)))))) Ewo...1 i 2 cudeńka)) Olsztyn do Antarktydy?....no nieeee....to ja Brat PIT jestem))
    Black Sabbath... bardzo dobra muzyka. Ale Zeppelini lepsi! Olsztyn nie jest taki, jak Antarktyda. Chyba że się kocha jedno i drugie.
    Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Piękne zdjęcia Ewo! z ostatniej serii oba łabędzie są przecudowne! Pozdrówka!
    No to już spokojnie będziesz mi mógł sprzedawać sprzęt Dzięki Towers!
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    I jak tu Ci nie przyznać racji, że warto wcześnie wstawać ???
    Cytat Zamieszczone przez johan Zobacz posta
    Z ostatniej serii 17-tka najlepsza.
    Gratuluję wytrwałości w porannym wstawaniu.
    Cytat Zamieszczone przez Zemun Zobacz posta
    Mimo, że nie jestem jakimś szczególnym fanem tego typu fotografii, to jednak wszystkie zdjęcia obejrzałem z wielką przyjemnością.
    Cytat Zamieszczone przez uzależniony Zobacz posta
    16 i 17 - świetne foty, zadroszczę
    Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    Mam nadzieje że i ja kiedyś będę mógł pochwalić się takimi fotkami.
    Dzięki Wam serdeczne.
    Zuczek - pewnie, że będziesz mógł
    Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Nie z czarnym ;-(, ale bardzo rzadko, teraz pogoda nie za bardzo.
    Nie za bardzo? Ech ta młodzież! Ja jeżdżę codziennie
    jade z ulicy Kubusia Puchatka, Krasickiego, Leohharda..
    Zamiast przez Krasickiego jedź przez lasek jarocki, koło wieży TV. Bardzo ładna polno-leśna droga. Skręcasz w nią przed zdjazdem do Carrefoura, mniej więcej na wysokości Boenigka i wyjeżdżasz na szosie do Szczytna, skręcasz w lewo pod górkę, przez Kolonię Mazurską i jesteś na Leonharda. A jak skręcisz w prawo, na Szczytno, to za 1 km masz już Skandę
    Niestety w wiekszosc dni jezdze/stoje w korkach samochodem.
    No i tego ja pojąć nie mogę, żeby się tak męczyć i jeszcze za to płacić (paliwo). A można za darmo i piękną trasą. Przełam się
    Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Jak Ewo wiesz to pływam sobie łódką i takie widoki mnie budzą
    Tylko pstrykać wtedy
    Cytat Zamieszczone przez majcz Zobacz posta
    Podobają mi się oba zdjęcia z łabędziami, jeżeli miałbym wybrać wg mnie lepsze zagłosowałbym na 18. Jakim obiektywem je zrobiłaś?
    Dzięki! C.70-200/2.8
    Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    17 ladne
    Uff! Uznanie u Ptasiarza to jest coś! Dzięki.
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 13-10-2008 o 09:30 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    Co do braku świateł pod chmurami - wg mnie jest ich tam akurat tyle ile trzeba! (Nie sądźcie od razu, że mam aż tak źle ustawiony monitor! ;-))
    Światła było ile trzeba, ja sobie jeszcze słabo radzę z polarem. Ale ćwiczę
    Myśle, że zbyt duży wpływ na odbiór odważnych, ciemnych zdjęć ma jasna oprawa naszego forum. Na tym tle nie da się dobrze zaprezentować tak ciemnych fotek bez ich uprzedniego dostosowania czyli odpowiedniego rozjaśnienia (bez zmiany szaty forum, tudzież w ogóle medium prezentacji...)
    Wiem, każde zdjęcie zyskuje na ciemym tle. No chyba, że rasowe high key, ale wtedy też raczej nie na białym..
    To samo tyczy temperatury barw zdjęć zestawianych w jednej, ciasnej prezentacji. Jeśli przyjąć, Ewo, że słusznie tak rozgrzałaś zdjęcie 10. (wg mnie zbyt ciepłe), to nigdy mnie do tego nie przekonasz zestawiając je bok w bok z raczej zimną fotografią nr 9.
    Chyba niesłusznie. Wybrałam opcję "cloudy" bo było cloudy - wydawało mi się, że obraz z auto WB jest za zimny. A pewnie trzeba było skorzystać z możliwości wybrania temperatury. Gdzieś pomiędzy powinno być OK..
    Pierwszy zestaw (doskonały! gratuluję!) jest i pod tym względem daleko bardziej spójny. - Traktuję to "przegrzanie dziesiątki" jako manierę lub kaprys Artystki a nie błąd, bo to już jest taki poziom - przykro mi bardzo. ;-)
    Dzięki. Wychodzi, że jednak błąd. Albo lenistwo
    Napisz proszę, czy tutejsze słodkości i komplementy Cię mobilizują, czy wręcz przeciwnie? - Pytam w trosce o Twe kolejne zdjęcia i w obu przypadkach służę dobrym słowem! :-P
    Zawsze chętnie skorzystam - dzięki!
    Wiesz, ja mam już trochę hartu Komplementy są miłe i nie będę udawać, że nie sprawiają mi przyjemności, ale zawsze byłam dość krytyczna wobec siebie. Wczoraj na przykład skasowałam ponad 2 giga zdjęć z weekendowego pleneru. Zostały dwa . Nie to światło niestety, więc po obejrzeniu pierwszych dziesięciu nawet nie oglądałam pozostałych. Jeszcze parę miesięcy temu bym kombinowała, dziś trenuję bardzo ważny dla fotografa klawisz - delete Nie ma, że boli!
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 13-10-2008 o 09:49

Domyślnie

Inspirujesz Ewo jak widzę wszystkich forumowiczów
    Nawet ja dziś się zerwałem rano, co było od dawna planowane ale jakoś tak nie wychodziło

Ale co mi tam do poziomu Twoich zdjęć
    Są naprawdę inspirujące i urzekające

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris200 Zobacz posta
    Inspirujesz Ewo jak widzę wszystkich forumowiczów Nawet ja dziś się zerwałem rano, co było od dawna planowane ale jakoś tak nie wychodziło
    Bo nie zawsze światło jest odpowiednie na fotografowanie. Ale cudnie o świcie - zawsze jest! Warto wstawać.

Strona 9 z 25 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów