Strona 3 z 25 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 246

Wątek: [ewa_olsztyn]co obiektyw zobaczył

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Pff no finalnie! Ewa wreszcie się doważyłaś SUper bajkowy klimat.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Domyślnie

piekne, szczegolnie 2 i 8 ...
    5dmk2, 85 1.2L, 35 1.4L, 17-40 4.0L, Hasselblad 503cw, mamiya rz67, sekonic, f90x

doyoufeelfree? - www.bagnino.deviantart.com

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ewa bez przesady... mnie właśnie o ten upór we wstawaniu chodzi... a sama chciałabym się kiedyś wybrać na takie zdjęcia.. raz wstałam o wschodzie i było cudownie! i nie pisz, że trzeba tylko zarejestrowac to na matrycy, bo to nieprawda! ja bym takich zdjęć nie zrobiła i koniec

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Williamowi Turnerowi nie chciało się widać tak wcześnie wstawać i za karę mu się jakieś ptaszysko "władowało w kadr":
    Bahrd! Ale porównanie- uff! Nie mogłam od razu nic napisać, bo mnie nadęło i wzniosło ponad klawiaturę 8) Pięknie Ci się skojarzyło, ale gdzie mi tam! Dziękuję.

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    No przyznam sie szczerze, ze dawno nie widzialem czegos tak przemawiajacego. Te zdjecia maja wyraz, sa bezczelnie swietne!
    Dzięki. Mam szczęście mieszkać w pięknym miejscu.

No mam nadzieje ze PS tu nie macal nic.
    Niewiele, tyle co konieczne, żeby nie pokazywać tifa 3888 px. Najszczęśliwsza jestem, jak uda mi się nie zapomnieć o niczym w terenie, bo wtedy wystarczy zmniejszyć i podostrzyć - nie lubię siedzieć w PSie. Jak już trzeba - wyrównuję poziomy, lekko kontrastuję, czasem dokadrowuję jak mi coś wlezie, czego przez wizjer (boże-jaki-mały-widziałam-w-piątce!) nie zobaczę, czasem odszumiam, bo często fotografuję w kontrze, a wtedy szum włazi okropny... Nigdy nie ruszam balansu kolorów, rzadko dokładam więcej niż jedną działkę saturacji, ale dość często zdejmuję, czasem też lekko zmieniam temperaturę barwową, ale nie więcej jak o 300-400 stopni. Stempla używam wyjątkowo, wolę wykadrowywać, a śmieci w terenie raczej zbieram i przywożę do śmietnika.
    To tyle - w ogóle mało znam PSa, używam od niedawna, ale jakoś nie chce mi się do niego przysiąść, a jak czytam nauki Janusza Body albo VanMurdera - to tylko zawrotu głowy dostaję.

Cytat Zamieszczone przez -MM- Zobacz posta
    Jaka ta nasza Skanda piękna . Fotografie przykuwają i zmuszają aby się zatrzymać. Świetny klimat. Gratulacje.
    Może kiedyś razem się wybierzemy? Kiedyś kolega chciał sfotografować Wyspę od południa (zamieniłam kierunki geograficzne w tytułach, ale już nie zdążyłam poprawić), chodził w koło i nie trafił na kadr - bardzo zakamuflowane miejsce - pokażę Ci!

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    fajne

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Zdjęcia rewelacyjne (niestety 4,5 i 8 określam jedynie jako "dobre"). Niesamowity klimat!
    "Dobre" w Twojej ocenie, to dla mnie absolutnie dość, żeby sie cieszyć.

P.S. Wątek dostaje odemnie maksymalną ocenę. Chętnie zobaczę więcej Twoich zdjęć.
    A właśnie się zastanawiałam, skąd te gwiazdki? Dziękuję Ci!

Cytat Zamieszczone przez eryk_g Zobacz posta
    Zdjęcia naprawdę super. 1 i 8 jak dla mnie najlepsze.
    Dzięki Eryk! Ósme zrobił dla mnie mały okonek, który wyprodukował tę "kroplę", bez niej nie byłoby nawet wiadomo, że to woda - mgła była bardzo gęsta...

Cytat Zamieszczone przez guest1 Zobacz posta
    4 ma swoj klimat
    Trudny kadr. Jak jest gęsta mgła i nie widać drugiego brzegu (a po prawej jest zatoka) - wychodzi pozornie krzywy horyzont. Bardzo to denerwujące. Nie można na przykład sfotografować wschodzącego słońca z odbiciem, bo albo prostopadłe odbicie z krzywym horyzontem, albo dobre odbicie i wylewająca się woda.. Ech ta fizyka!
    Dzięki Guest!

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Pff no finalnie! Ewa wreszcie się doważyłaś SUper bajkowy klimat.
    Dzięki Paenko! Nie było to wcale łatwe. Wiesz - mądrzyć się tak długo o cudzych zdjęciach, a potem pokazać swoje... czekam aż oberwę w rewanżu

Cytat Zamieszczone przez robert lubanski Zobacz posta
    piekne, szczegolnie 2 i 8 ...
    Dzięki Robert! A ja nad Twoimi wydziwiałam... Muszę popracować nad swoim charakterem, obiecuję!

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    Ewa bez przesady... mnie właśnie o ten upór we wstawaniu chodzi... a sama chciałabym się kiedyś wybrać na takie zdjęcia.. raz wstałam o wschodzie i było cudownie! i nie pisz, że trzeba tylko zarejestrowac to na matrycy, bo to nieprawda! ja bym takich zdjęć nie zrobiła i koniec
    Guniu! Zrobiłabyś! To jest naprawdę tylko kwestia światła zastanego i odpowiedniej godziny. Wybierz się do Olsztyna, udowodnię Ci! A upór też jest ważny, przychodzisz na miejsce 10 razy i nic, a za 11 - spotkasz to, co sobie wymarzyłaś Wtedy - pstryk i ... zapisuje się na matrycy.
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 05-10-2008 o 12:26

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Moje typy to 1,4,5,6 - to mi sie najbardziej podobają..
    reszta też ładne...
    na wszystkich widać dbałość o szczegóły i detale, nie ma na nich elementów które by sprawiały jakiś bałagan w kadrze czy wprowadzały jakiś dysonans w zdjęciach.. każde tworzy ładną całość którą przyjemnie się ogląda...
    Ale robione o zupełnie nieludzkiej jak dla mnie porze..

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Dzięki Robert! A ja nad Twoimi wydziwiałam... Muszę popracować nad swoim charakterem, obiecuję!
    A to niedobrze bo teraz jak będziesz chwalić kolegą to już będziemy wiedzieli że to nie dlatego że robi dobre zdjecia tylko że nalezycie do jednego TWA
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Moje typy to 1,4,5,6 - to mi sie najbardziej podobają..
    reszta też ładne...
    na wszystkich widać dbałość o szczegóły i detale, nie ma na nich elementów które by sprawiały jakiś bałagan w kadrze czy wprowadzały jakiś dysonans w zdjęciach.. każde tworzy ładną całość którą przyjemnie się ogląda...
    Ale robione o zupełnie nieludzkiej jak dla mnie porze..
    A to właśnie w tej porze cała kwestia :grin:
    Reszta to proste czynności. Nie przemawia przeze mnie fałszywa skromność - olśniło mnie jak odkryłam tę prostą zależność.Dwa lata temu oglądałam świt co najwyżej... od **** strony, czyli po imprezach. jak sobie kupiłam canona - poznałam tę drugą stronę. Teraz uwielbiam wstawanie i jeżdżenie przed świtem - magiczne chwile!
    A to niedobrze bo teraz jak będziesz chwalić kolegą to już będziemy wiedzieli że to nie dlatego że robi dobre zdjecia tylko że nalezycie do jednego TWA
    Nie Artus, ja bardzo tego nie lubię. Chodzi o to, żeby się nie czepiać tylko dlatego, że mi się nie podoba, ale zwyczajnie, po koleżeńsku dodać do cudzych zdjęć swój odbiór, swoje emocje i "widzimisię" - bo to ważna informacja dla twórcy. Czasem się niestety czepiam i o to mi właśnie chodzi, żeby tego nie robić, a mówić i pisać o tym, co moim zdaniem zakłóciło w zdjęciu dotarcie do odbiorcy.
    Myślę sobie, że dla każdego z nas miły jest miód na serce i połaskotanie ego. Ale też w każdym z nas jest wykraczająca poza ego - potrzeba szukania porozumienia z drugim człowiekiem. My robimy to za pomocą obrazów - jeżeli ktoś się przy nich zatrzyma, jeżeli odbierze to, co chcieliśmy powiedzieć - to jest właśnie to: porozumienie, nawiązanie więzi z kimś, kogo się nawet osobiście nie zna, ale kogo się w przebłysku uczucia - pojęło. Taka sama magia jak wschody słońca Artus! :rolleyes:
    Tego szukam w cudzych zdjęciach i cieszę się, jak znajduję.
    Czasem znajduję nawet w bardzo słabych zdjęciach, a często - nie znajduję w doskonałych.

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Uwielbiam klimaty takie jak na drugim zdjęciu :]
    Szóstka cudowna, siódemka magiczna.
    Przepraszam, że nie napiszę fachowym językiem co mi się podoba, a co nie. Bo po prostu zdjęcia są świetne - nic dodawać więcej nie muszę
    Regulamin pkt 8.

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Rewelacyjne zdjęcia. Szczególnie 1,4,6,7. Podziwiam za wytrwałość i gratuluje świetnych efektów
    Czekam na kolejne

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Twoje zdjecia maja klimat A #2 i #3 sa wrecz magiczne
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Strona 3 z 25 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów