Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [Piotr Eckhardt] Zwierzaki u Gucwińskich amatorsko

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Strasznie smutny ten lew. Inne zwierzęta też zresztą...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Strasznie smutny ten lew. Inne zwierzęta też zresztą...
    Dlatego nie lubię zoo, wszystkie zwierzęta tam takie smutne są...

A co do zdjęć (coby OT nie robić), to chyba rzeczywiście surykatka najlepsza...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

numeruj sobie fotki, łatwiej będzie się odnosić w komentarzach.
    nie czuję się mocarzem i na moich też można sobie pofolgować, ale:

Ryś (chyba) mocno za ciemny, właściwie kontur na tle mało efektownej pasiastej zieleni;-) oryginalna w postaci listków była by lepsza, ale to nie safari.

Papuga - jeżeli dobrze widzę przy tym rozmiarze ostrość Ci wyszła na listek, a potem się rozjeżdża, mierzyłbym trochę dalej,

Zebra trochę ginie w cieniu i nie mieści się w kadrze,

Lwa jak na zoo - to nie bardzo jest jak pominąć kraty, ogólnie pewnie możliwe ale potem mogłyby być zbyt duże problemy ze sprawnością manualną

Osobiście dodam, że jak byłem ostatnio w zoo krakowskim, to 3/4 fotek wywaliłem, tak mi dobrze wyszły kraty i brudne szyby
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Większość fot niewłaściwie skadrowana. Surykatka OK. Najbardziej jednak podoba się mi zdjęcie lwa. Ukośne spojrzenie przez skośne kraty, ta mina. Trochę nie ostre. Mimo wszystko najlepsze - najlepiej oddające warunki w jakich musi przebywać większość zwierząt w zoo.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wiem, że zebra przycięta, a ptak pozbawiony nóg. Skadrowanie lwa zdecydowanie odpowiada temu, co chciałem osiągnąć. Co złego jest w kompozycji zdjęć z papugą i rysiem? (no offence, chciałbym wiedzieć co robić lepiej ;-) )

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Dobra . Połowa zdjęć (3 z 6). Papuga korzystniej wyglądała by w kadrze pionowym (w każdym razie za bardzo przycięty dół). Często pokarm trzymają w łapkach a tu tego nie widać (może miała tylko w dziobie). Ryś ( a nie karakal ? ) - sama sylweta wyszła by czytelniej jeśli część nóg nie ginęła by w cieniu. Przydało by się więcej miejsca w lewym dolnym rogu (żeby miał ryś gdzie zeskoczyć ).
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów