Heee, Cieszyn, mam taka sama fotke z eskapady w czewcu ub roku![]()
Heee, Cieszyn, mam taka sama fotke z eskapady w czewcu ub roku![]()
No to jesteś tym przysłowiowym wyjątkiem potwierdzającym regułę.Zamieszczone przez TOKIN
Jednak nadal nie rozumiem dlaczego ukrywasz swoją lokalizacjęNa pewno nie ułatwia to udzielenia Ci pomocy
![]()
Ukrywam ależ ja ją własnie tą fotką podałam wszystkim na tacy. Byłeś, widziałeś czyli w zgadywaniu miałeś fory. Ale może teraz szanse wyrównam: gdzie te budowlę każdy z Was już wcześniej nie raz widział?
No ale nie wiem czy ktoś ma cieszyńskie laby przetestowane?
to znaczy wkamil był i widział na żywo w Cieszynie jak to tutaj wyznał ale wszyscy widzieliście tę budowlę mnóstwo razy.... pytanie gdzie?
Podanie na tacy to wpisanie miasta w swoim profilu uzytkownika.Zamieszczone przez TOKIN
To co ty zrobilas to rebus, rozwiazywalny tylko dla tych ktorzy byli w Cieszynie (ja nie bylem).
Vitez, niech będzie, że rebus. Ja w Warszawie byłam tylko raz i to niedawno ale od dziecka kojarzę bezbłędnie niektóre jej budowle (chyba nie musze wymieniać, które?). A każdy z Was ogląda tę Rotundę nawet kilka razy dziennie... Gdzie?
Wracając do sedna. W Krakowie masz jeden z najlepszych labów w PL zajmujących się między innymi skanowaniem negatywów, diapozytywów, naświetlaniem cyfrowym itp. Jest to lab Jakuba Jewuły Spróbuj skorzystać z jego usług, albo chociaż nawiązać z Kubą kontakt mejlowy. Jest to kolega bardzo skory do pomocy i na pewno on jeden więcej Ci pomoże niż my wszyscy tutaj razem wzięci.Zamieszczone przez TOKIN
Powodzenia.
... a wracajac do tematu watku Vitez.. :P
zdjecie jest niewyostrzone jak na moje koslawe okozadnych znamoion zlego skanowania wiecej tam nie dostrzegam szczerze mowiac. pozostaje tez kwestia uzytego filmu - jezeli chcesz miec dobra jakosc kup Fuji Reale. wszystkie inne Superie (akurat najlepsza z amatorskich) mozna se darowac bo nie nadaja sie do niczego moim zdaniem.
zas co do ceny skanu - ja place za skanowanie filmu 4zl... i wychodza kurcze z tego foty 50x70cm... a skany pochodza z labu na ktory Tomek Golinski strasznie najezdza za jakosc..![]()
Oj no, na rewersie 20 zl :-PZamieszczone przez TOKIN
A teraz poprosze o nagrode za zwyciestwo w konkursie :-)
Uważam, że nie masz co narzekać na ten skan (fota, którą załączyłaś), bo osobiście widziałem gorsze gnioty za większe pieniądze...Zamieszczone przez TOKIN
Tak na poważnie, wszystkie tego typu skany (czy to robione w Kodaku, czy w Fotojokerze, czy w innej firmie nastawionej na masową obsługę) są najczęściej wykonywane bez jakiegokolwiek nadzoru, na uśrednionych parametrach maszyny.
Jeśli chcesz dostać coś lepszej jakości, to musisz przy zamówieniu zaznaczyć czego oczekujesz (parametry skanowania, wprowadzanie ewentualnej korekty barwnej, itp.) lub znaleźć sobie jakiś inny punkt (często większe studia fotograficzne podejmują się, w miarę wolnego czasu i możliwości, obróbki prac osób "z ulicy"), w którym zapłacisz zapewne więcej ale Twoje prace znajdą indywidualne i fachowe podejście.
Jeśli chodzi o sieć Fotojoker - nie polecam (moje niegdysiejsze doświadczenia oraz nadal słyszane opinie innych, świadczą o tym, że potrafią spartaczyć robotę na każdym poziomie realizacji - od wywoływania, przez wykonywanie odbitek, na skanowaniu kończąc,
a jak się czepiasz, że coś jest nie tak, to Ci powiedzą, że to nie ich wina, tylko Twojego sprzętu, Twoich umiejętności robienia zdjęć i jeszcze wielu innych czynników od nich niezależnych).
Z Kodak Express miałem do czynienia kilka razy (na zasadzie pilnego wywołania filmu), ale od kilkunastu miesięcy omijam go z daleka (odebrałem porysowany w kilku miejscach negatyw, a to niestety jest niewybaczalne - wspaniałe potwierdzenie kontroli jakości pracy labu firmowanego przez Kodak)...
Reasumując, jeśli zależy Ci na jakości, znajdź dobry zakład fotograficzny, w którym możesz obgadać wszystko na spokojnie, a w raze potrzeby poprosić o poprawkę (bo w takich miejscach wyznaje się jeszcze zasadę "klient nasz pan").