Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: [skwir] czas na debiut

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Tak, 1 zdecydowanie najlepsza. dobry klimat i jak Ewa podkresliła "ta zlocistość" nadaje mu waloru.
    w 2 widać jakiś zamysł z uzyciem efektu mgły, niestety zabrakło szczegółów i zdjecie nie ma wyrazu jaki mieś powinno.
    3. Bardzo popularny, ale przyjemny krajobraz ( u mnie takich mnogo:-)). przydaloby się trochę zróżnicowania np. kolorystycznego:wink:

Cytat Zamieszczone przez skwir Zobacz posta
    Co do RAWów to w Canonie S5 o nie ciężko:-)
    Widze, że nie tylko ja foce kompaktem? chyba będę musial się złamac i też coś wrzucić na galerię. Póki co, jestem zbyt autokrytyczny:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Sorki, ale skad moglem wiedziec ze skwir to dziewczyna?
    Co do koloru moze i racja ze zlotawy odcien nadaje klimatu, ale ta brutalnosc bialej plamy wg mnie niszczy ten klimat. Mysle ze spokojnie mozna w ps to poprawic.
    Zdjecie, 2. takie nijakie, o niczym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Sorki, ale skad moglem wiedziec ze skwir to dziewczyna?
    Odmiana czasowników przez osoby:wink: ewa_olsztyn już o tym pisała.

ale ta brutalnosc bialej plamy wg mnie niszczy ten klimat. Mysle ze spokojnie mozna w ps to poprawic.
    A wolalbyć, żeby slonce było innego koloru? Co prawda można zrobic jakąs imitacje chmur, ale to nie to samo. Tylko nie mów nic o rozpiętosci tonalnej:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    A wolalbyć, żeby slonce było innego koloru? Co prawda można zrobic jakąs imitacje chmur, ale to nie to samo. Tylko nie mów nic o rozpiętosci tonalnej:grin:
    chodzilo mi ze mozna zmiekczyc ta krawedz/granice bieli i juz bedzie inaczej, bardziej naturalnie.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

w 1 podoba mi się gładkość i za razem miękkość wody
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Domyślnie

chodzilo mi ze mozna zmiekczyc ta krawedz/granice bieli i juz bedzie inaczej, bardziej naturalnie.
    mowisz o zmniejszeniu średnicy przepalenia? Jesli dobrze by się to zrobiło z gładkimi przejściami tonalnymi, to ma to jakis sens.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    w 1 podoba mi się gładkość i za razem miękkość wody
    te same odczucia mam- 1dynka zdecydowanie najlepsza.

skwir
    Guest

Domyślnie

hehe, chwilę mnie nie było na forum i sie dyskusja rozpętała... dodaję cos z pierwszej serii

a co do poprzednich komentarzy, oczywiście dziękuję za wszystkie. Nie jestem zwolenniczką ogromnego poprawiania zdjęć w PSie choć przyznam ze nie jest mi on obcy... i tak, ja tez bawię się kompaktem, bo na to się zdecydowałam już jakiś czas temu i dopóki nie wyeksploatuje go kompletnie na lustrzankę sie nie przesiądę przedstawiam kolejna odsłonę:

P.S.
    często robią ze mnie chłopca, więc już sie przyzwyczaiłam nie ma strachu

Domyślnie

Bardzo ładne fotki! Gratuluję, mają swój klimat, zwłaszcza te dwie znad jeziora. Słońce owszem trochę prześwietla, ale można to pominąć...
    Ta fotka z drogą rzeczywiście bez samochodu byłaby lepsza. Te światła są efektowne, ale nie pasują do reszty, bo zdjęcie IMHO ma taki baśniowy klimat - mgła bardzo wszystko zmiękczyła i pędzący potwór techniki nie pasuje. Szkoda, że nie jest to droga polna - byłoby jeszcze lepiej. No ale wszystkiego mieć nie można.

Pozdrawiam, lecę cykać fotki, może dziś wrzucę coś swojego.
    Ostatnio edytowane przez botul ; 12-10-2008 o 10:06 Powód: literówka ;)
    EOS 5D + 70-200 L

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

jeziorne bardzo mi przypadły do gustu
    pozdrawiam
    chyba też skoczę nad jakąś wodę popstrykać
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów