post processing w b&w zupelnie mi nie lezy. poszukaj tutka autografa na zolto-czarnym forum.
btw wyostrzasz po zmniejszeniu jpegi?
post processing w b&w zupelnie mi nie lezy. poszukaj tutka autografa na zolto-czarnym forum.
btw wyostrzasz po zmniejszeniu jpegi?
elo, w sumie racje, że trochę ciemnawe są mogłem je minimalnie rozjaśnić,
jeśli chodzi o b&w to wyciągałem dość mocno chmury, ekspozycją, recovery, potem adjustment brushem znów korygowałem ekspozycję w wybranym fragmencie juz na poziomie rawa i też jak dzisiaj rano patrze ne nie to mogłyby być jaśniejsze nieco. zerknę do tego tutoriala zaraz, aha oczywiscie wyostrzam tylko po zmniejszeniu, wczesniej przy wołaniu tego nie robie (a powinienem?)
dzięki za słów kilka :-)
Ostatnio edytowane przez adikPL ; 23-02-2009 o 11:48
w sobote pracuje wiec z przykroscia nie pisze sie na wyjazd...ale gdyby pojawil sie jakis pomysl na popoludnie lub niedziele...to piszcie
Tya tyle że na targach ślubnych jestem w niedziele ;/
40D 20D 70-200 2.8L is 17-40 4L 50 1.8 50 1.4 430exII Kit a to wszystko żeby plecy prostować bo zdjęć robić nie umiem...
"Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...
foto dej we wrocławiu jest w sobotę nie w niedzielę.
Przyłacze się do pytania Modzela, gdzie są te targi i jak z dostępnością?
PS. Do Zemfiry
Dałem znać Piotrkowi Radomskiemu i też mu niestety nie pasuje, więc wypada życzyć udanego focenia, no i pochwal się później fotkami, żebyśmy wiedzieli co nas ominęło :-)
tak targi wymagaja akredytacji a są w hotelu qubus chyba
40D 20D 70-200 2.8L is 17-40 4L 50 1.8 50 1.4 430exII Kit a to wszystko żeby plecy prostować bo zdjęć robić nie umiem...
ale można bilety kupic chyba normalnie