przy następnej okazji wypróbuję
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
XLesio
zdjęcia robione Fd 50/1,8 SC na przysłonie f4 lub5,6 .Film Kodak Color Plus 200.
labu nie zmieniam bo nie ma na co ,w pobliżu są dwa i ten drugi jeszcze gorzej,a do miasta aby oddać filmy nie uśmiecha mi się jeździć specjalnie,już niebawem będę sam wywoływał filmy .
Odnośnie tego błedu w sofcie o którym mówisz to widze że Epson troche zakombinował ,bo to co pokazałeś ,w Silver Fast także występuje gdy zamocno ustawisz RSD czy jakoś tak się to zowie, czyli układ usuwania wszelkich syfów ze skanu,ale z odszumianiem nie ma to nic wspólnego IMO.Fakt że efektem ubocznym działania RSD jest wymiękczenie obrazu czyli zarazem złagodzenie ziarna.Może połączyli 2 w 1
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
W SF najpierw robi się preskany i dopiero można przejśc do skanowania,dla osób trzymających materiał niepocięty tak jak ja ,jest to wada w typie skanera który posiadam ponieważ robi mi 36 preskanów i po tym mogę zacząć dopiero zasadnicze skanowanie.Skaner akurat posiada własny mechanizm przeciągowy i film jeżdzi w nim z tym oprogramowaniem strasznie we wszystkie strony.Cena tez nie za fajna bo ok 200EUR za program który mało dodaje do jakości w porównaniu do tego co mam.Jedynie posiada ICE do usówania syfów ,ale skuteczność tego typu softu mocno dyskusyjna.
SF wspomaga tylko te lepciejsze skanery ,do niższej półki nie ma tego oprogramowania ,przynajmniej tak było kiedyś.