Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Statyw - na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja trroche ze względu na wagę zestawu zdecydowałem sie na 190XPROB z głowicą kulową 488RC2 i okazało się, że to dobry wybór. Głowica jest fajna i ma podzialke do panoramy. Całość sztywna jak trzeba i pełna wygoda
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Slider jak kupiłeś 055XPROB to masz jednocześnie możliwość odwrotnego montażu kolumny jak też możesz ją obrócić do poziomu jednym ruchem. To bardzo przydatne funkcje. jeśli chodzi o futeral to trzeba kupić osobno - do Twojego kosztuje 149zł i nazywa sie MBAG80N.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 26-09-2010 o 17:52 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Slider jak kupiłeś 055XPROB to masz jednocześnie możliwość odwrotnego montażu kolumny jak też możesz ją obrócić do poziomu jednym ruchem. To bardzo przydatne funkcje. jeśli chodzi o futeral to trzeba kupić osobno - do Twojego kosztuje 149zł i nazywa sie MBAG80N.
    Tak, jeśli chodzi o ustawienie kolumny w poziomie, to to akurat wiem, bo tym głównie ten statyw (i ta seria) się reklamuje, więc ciężko tą informację przeoczyć, natomiast jeśli chodzi o mocowanie odwrotne, głowicą w dół, to ani na stronie producenta, ani w żadnych testach, ani w recenzjach o tym nie piszą i o to mi się rozchodzi ;-)

Do tego oryginalnego futerału mi się tak nie pali. Myślałem o jakimś tańszym substytucie, może być nawet no name, chodzi tylko o to, by pomieścił w sobie nogi z założoną głowicą (co, jak się okazuje, dla tego modelu też jest nie lada wyzwaniem), bo niekoniecznie uśmiecha mi się wydawać 150zł za worek z nylonu
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uprawnienia umieszczania postów