Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Statyw - na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Przeciez ta Manfrotka waży 2,5 kilo. jak do tego dołożysz glowice, korpus i szkło to już naprawdę nie wiem co to musial być za wiatr. mówie tutaj akurat o wadze, bo to głównie ona ma znaczenie przy tego typu wypadkach (czyt. wywrotkach). Sztywny statyw nie uchroni Cię od niej bardziej niż ciężki. Można przyssac nogi do podłoża, szerzej je rozstawić, dodać obciążenie od dołu, żeby obniżyć środek ciężkości, no i w końcu montować mniejsze obiektywy, żeby tyle wiatru nie łapały:wink:

PS: Przykro mi z powodu sprzetu i współczuję.
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 11-10-2008 o 21:56
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Przeciez ta Manfrotka waży 2,5 kilo. jak do tego dołożysz glowice, korpus i szkło to już naprawdę nie wiem co to musial być za wiatr.
    przyjedz do Holandii (moze byc tez zachodnie wybrzeze UK) w okresie jesiennym jak znad Atlantyku ciagna wiatry po 30 km/h regularnie w ciagu dnia a w porywach do 100 km/h i to jeszcze bez sztormow na Morzu Polnocnym...
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów