Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: [kris200] Zapomniane Bieszczady

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

No cóż - czasem są takie warunki że ciężko cokolwiek ładnego zrobić...

może jakby próbować kadrować bez nieba i jakąś stałką z mniejszą GO i ładniejszym bokeh, to coś by się więcej wycisnęło.

Jeszcze może zdjęcia powinny być trochę ciemniejsze skoro tam było ciemno i mroczno - bo teraz są na granicy przepalenia

Zawsze można sie też trochę poratować winietą ;-)
    Ostatnio edytowane przez Sober ; 03-10-2008 o 11:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    No cóż - czasem są takie warunki że ciężko cokolwiek ładnego zrobić...

może jakby próbować kadrować bez nieba i jakąś stałką z mniejszą GO i ładniejszym bokeh, to coś by się więcej wycisnęło.

Jeszcze może zdjęcia powinny być trochę ciemniejsze skoro tam było ciemno i mroczno - bo teraz są na granicy przepalenia

Zawsze można sie też trochę poratować winietą ;-)
    Stałek z małą GO u mnie brak, więc robię tym co mam
    A co do ciemniejszych zdjęć.. Może masz rację, ja tak to widziałem Blisko przepalania piszesz.. Cześć zdjęć wg histogramu jest niedoświetlona o jakieś 0,5 EV...
    A o winiecie nie pomyślałem nawet, bo nie używam i jakoś mnie ostatnio odrzuca jak widzę ciemne boki na co drugim zdjęciu

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris200 Zobacz posta
    A co do ciemniejszych zdjęć.. Może masz rację, ja tak to widziałem Blisko przepalania piszesz.. Cześć zdjęć wg histogramu jest niedoświetlona o jakieś 0,5 EV...
    No te umieszczone w wątku wszystkie poza nr 2 dobijają na histogramie do prawej. Sprawdź sam

Cytat Zamieszczone przez kris200 Zobacz posta
    A o winiecie nie pomyślałem nawet, bo nie używam i jakoś mnie ostatnio odrzuca jak widzę ciemne boki na co drugim zdjęciu
    No fakt, czasem to pasuje czasem nie, kwestia gustu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    No te umieszczone w wątku wszystkie poza nr 2 dobijają na histogramie do prawej. Sprawdź sam
    Hmm... W sumie to masz rację, patrzyłem na inne wywołania na dysku Mój błąd

@ ubiquitin: Dzięki za opinie

Uprawnienia umieszczania postów